Zpátky k normálu

Byla to dlouhá pauza, jen těžko srovnatelná s létem. Téměř tříměsíční „volno“ nešlo využít jako prázdniny v létě, které jinak sportovcům slouží jako čas na individuální přípravu.

Při omezeném pohybu nemohla být využívána veřejná sportoviště a jediné, co hráče drželo při aktivitě, byla kromě vlastní iniciativy hlavně výzva #vratimselepsi – na rychlo vytvořený projekt Českou basketbalovou federací, který udržoval hráče v celé naší republice v kondici, inspiroval mnoha cvičeními a úkoly, které mohl každý provádět v pohodlí svého domova s lehce dostupným vybavením.

Na sociálních sítí se každý mohl pochlubit svým výkonem, který pak byl uveřejněn na instagramovém účtu ČBF. Kromě pilování driblinku, přihrávek, postřehu nebo posilování důležitých částí těla bylo na pořadu dne i vaření. Každý si podle předváděného návodu od nutriční specialistky ČBF mohl doma připravit třeba výživný nápoj, polévku, ale třeba také dezert.

Výzvy z každého dne najdete zde (Youtube): https://www.youtube.com/watch?v=pAAk9mpd_YI&list=PL00jRP3BgZwqcVK8UEi1K–_avlLUy_T3&index=6

Starším krátil čas doma vydávaný dokument „The Last Dance“, který vypraví mimo jiné o poslední sezoně Michaela Jordana v dresu Bulls. Jde o jedinečný seriál ze zákulisí, který dává nahlédnout za oponu a ukazuje jednoho z největších sportovců planety v tom…pravém světle?

Stejně jako sledovat dokument, tak i výzvu můžete provádět stále a stále dokola. Dokument je skvělý a určitě stojí za zhlédnutí víckrát, cvičení ve výzvách provětrá vaše dovednosti a zajistí, že se po pauze vrátíte lepší.