Turnaj Veteránů – Září 2019

V pořadí druhý Turnaj Veteránů (4. ročník Memoriálu Jiřího Puchara) v tomto kalendářním roce již tradičně hostila sportovní hala U Přívozu. Pořadatelé ale vůbec poprvé sáhli k podzimnímu termínu, jehož cílem bylo zajistit větší počet týmů, kteří se tohoto klání budou účastnit. A to se vlastně povedlo. Z pěti přihlášených družstev odřekl účast jen reprezentační výběr, v turnaji se tak mezi sebou utkal tým Lovosic, Lovosic Žen, Zlíchova a premiéru si odbylo seskupení z Libochovic. 

Po celou dobu panovala na palubovce i mimo ní skvělá atmosféra, která byla podpořena chutným jídlem a vychlazeným pivem. Hráči ale museli volit občerstvení během přestávky obezřetně, protože do posledního zápasu nebylo definitivně rozhodnuto o celkovém pořadí.

Lovosice Ženy – Libochovice 20:37   

Lovosice – Zlíchov 32:34

Lovosice – Lovosice Ženy 20:36    

Zlíchov – Libochovice 52:31 

Lovosice Ženy – Zlíchov 24:46 

Libochovice – Lovosice 34:30

Tým Lovosic se po celý turnaj prezentoval tak, jak je u něj zvykem. I přes pečlivou přípravu hráči netrefovali koš s příliš velkou úspěšností, páchali nevhodné ztráty nebo nevolili úplně nejrychlejší přesun do obrany. Družstvo přesto ve dvou utkáních mělo k vítězství blizoučko. Nejprve svůj úvodní zápas se Zlíchovem nezvládlo v samotném závěru, podobně jako závěrečný s Libochovicemi. Těžko říct, jestli tak ostřílení borci s tolika zkušenostmi třeba v napjatých závěrech znervózněli. Mnohem úspěšněji ale zvládli program, který následoval po turnaji. 

Bojovnost, zkušenosti a odhodlání – tak by se dal charakterizovat celkový výkon lovosických žen – ty se nezalekly ani jednoho ze soupeřů a i když si připsaly jen jedno vítězství, musejí být se svou herní prezentací spokojeny. Hráčky, které už několik let aktivně nehrály, oprášily své dovednosti a rvaly se jako lvice.

Libochovice svoji premiéru zvládly obstojně. Tým složený z tohoto města se již dlouhou dobu na žádné palubovce neobjevil, ale na turnaji si připsal dvě vítězství. 

Obhájci prvenství ze Zlíchova kráčeli pro první místo od první minuty. Zkušeně si pohlídali největší hrozby soupeřů a aktivním pojetím hry obhájili titul. 

  1. Zlíchov 6 3-0 132/87
  2. Libochovice 4 2-1 102/102
  3. Lovosice Ženy 2 1-2 80/103
  4. Lovosice 0 0-3 82/104

Speciální poděkování patří všem dobrovolníkům – slečnám z bufetu, časoměřičům, zapisovatelům, rozhodčím a také všem hráčům, kteří se tu během krásné, slunečné soboty sešli a užili si zábavu u hry, kterou všichni milujeme. Tak zase za rok!

(krátké video z turnaje na https://www.youtube.com/watch?v=O0tG-JCNnXI )