Muži si připsali první výhru v SČL!

Příběh jako z pohádky si lovosický „A“ tým napsal ve 2. kole severočeské ligy, kdy před domácím publikem přehrál mostecký Baník. Zápas provázelo hned několik příběhů. Tím nejdůležitějším je cenná výhra nad těžkým soupeřem, která pro celý tým, i když nebyl v kompletní sestavě, měla cenu zlata. Neméně podstatný byl v tomto zápase návrat hrajícího trenéra pana Šebáka, který po ještě ne úplně vyléčeném zranění zaznamenal šestnáct bodů a byl jedním z pilířů hry pod košem. Speciálním faktorem byla podpora diváků, kteří si po dlouhé době našli cestu na lovosický basketbal a dle závěrečného skóre nemohli být nespokojení. Přesto se jejich zraky nestačili odvrátit před početnými ztrátami zaviněny špatnými přihrávkami.

V době, kdy ještě hosté pomýšleli na jakýsi zvrat, se o klidnou atmosféru v hale U Přívozu postaral křídelník Kory, který dvěma po sobě jdoucími trojkami dodal jistotu v hlavách domácích borců. Ti se téměř po celý zápas mohli pyšnit aktivitou na doskoku a hlavně nepolevující týmovou obranou, kterou soupeř jen těžko prorážel. Obdržené body jsou toho důkazem.

ASK Lovosice – BK Baník Most 78:49 (36:26)

Střelci a sestava: Korous Jan 16, Šebo Jan 16, Härting Václav 16, Anton Karel 11, Puchar Jiří 9, Žižka Pavel 8, Puchar Vojtěch 2, Staněk Josef.

Je vidět, že hrát pohledný basketbal je v tomto městě stále možné, a to nejen vlivem rozpoložení okolních planet, ale hlavně výkony jednotlivých hráčů. Všem divákům děkujeme za návštěvu a v příštím domácím zápase (19. 10. 20:00 proti TJ Slovan Varnsdorf) na viděnou!