První zápas mužů v SČL nedopadl úplně nejhůře

BK Horejsek Děčín – ASK Lovosice 79:72 (34:32)

Sestava a body: Korous Jan 14, Härting Václav 14, Tůma Jonáš 14, Anton Karel 10, Puchar Jiří 10, Žižka Pavel 8, Staněk Josef 2.

První zápas mužů v severočeské lize se přesunul o den před původní termín na čtvrtek, kdy děčínští diváci dostali jako rozehřátí zápas mezi místním „A“ týmem a slovenskými Levicemi.
Lovosice ale v první čtvrtině překvapily. Utkání začali dvěma trojkami o desku a počáteční nervozita z nové soutěže byla pryč. Domácí začali s agresivním presingem velmi brzy, přesto se hosté nijak zvlášť nezalekli a s problém se rychle popasovali. Největší problém sice hosty doprovázel – zbytečné ztráty ze špatných přihrávek, na vyrovnanou partii to ale stačilo.

Děčínští po neaktivním začátku začali proměňovat většinu volných střel, které byly většinou z tříbodové hranice.
Ani po polovině to nevypadalo, že by se některý z týmů bodově odtrhl, pak ale přišla od lovosických velmi špatná pasáž, kdy byli lehce překonatelní v obraně a v útoku si nic nevytvořili. Domácí v tu chvíli ovládali zápas, po timeoutu ale hosté zabrali, v obraně několik minut nedostali ani bod, a díky úspěšnému útoku náskok stáhli. Dokonce v poslední části vedli, bohužel pět minut před koncem celému týmu došla síla a Děčín, který měl početnější lavičku, toho musel využít. Šňůrou 12-0 si domácí pojistili první vítězství v sezóně, protože v závěrečném tlaku už Lovosicím scházely síly.
I přes vědomí, že se dalo vyhrát, může být mužstvo spokojeno, protože předvedlo dobrý bojovný výkon, za který se nemuseli stydět. Jediné, co potřebují je o pár hráčů navíc a omezit hloupé ztráty.