Bitvu pod Ještědem muži zvládli

Jeden z delších zájezdů si tým mužů odbyl v rozjasněný páteční večer, když se vypravil na hřiště Slavie Liberec. Už je to pěkná řádka let, kdy tým vyrazil směrem k Ještědu, a vzhledem k náročné cestě nechtěl odjíždět s prázdnou.

Začátek utkání Lovosice zvládli lépe, dostaly se rychle do vedení a kromě závěrečných třech minut, kdy se nedokázaly prosadit, drželi od soupeře odstup. Podobně hosté navázali i v druhé části, kdy zásluhou svojí obrany nenechali soupeře skoro pět minut skórovat. Během těchto chvil se tvořil dvouciferný náskok, který dokázali korigovat jen dva liberečtí hráči. Právě jeden z nich díky střeleckým výkonům držel náskok na uzdě a držel lovosické borce nohama na zemi.

Dobrá úspěšnost trojek obou stran zápas nijak nedramatizovala, protože si družstva úspěšné střely z dálky oplácely. Pak ale znovu přišel nápor lovosického týmu a náskok překročil hranici dvaceti bodů.

Všechny dosavadní tři části vypovídaly pro Lovosice. Slabou čtvrtinu si ale vybraly v té poslední (tu jako jedinou prohráli). Největší hrozba v podobě domácího střelce, který proměnil cokoliv, co zvedl, přidělal v závěru hostům několik ošklivých vrásek,  když  bylo vedení už jen sedmibodové,    naštěstí k obratu domácím scházel čas.

USK Slavia Liberec – ASK Lovosice 86:92 (29:39)

Lovosice si tak do tabulky připsaly druhé vítězství, které si kromě slabé čtvrté čtvrtiny zaslouženě… zasloužilo. Za zmínku také stojí hrdinský čin skalní fanynky Martiny, která v průběhu zápasu dělala technický zápis. Touto cestou ji velice děkujeme a statistiky přikládáme níže.