U17 – souboje ve finálové čtyřce

První utkání odehrály lovosické hráčky v Lounech

První čtvrtina byla hodně bojovná a herně vyrovnaná od obou družstev. Lovosické hráčky se do soupeřek pustily s chutí a herně velice dobře. Podařilo se jim domácí ubránit v rozehře a nedovolily jim prosadit se střelecky. Také druhá čtvrtina byla zahraná velice dobře, dařilo se nám zahrát naučené útočné akce a výhra o 5 bodů v poločase byla zasloužená. Velice pěkný basketbal jsme hrály i ve třetí čtvrtině. Dokázaly jsme ubránit bez faulů soupeřky, získávaly jsme míče, doskočily jsme si svoji i soupeřek neúspěšnou střelbu a dávaly jsme koše. Na konci třetí čtvrtiny jsme ještě o bod vyhrávaly. Jenže nezvládly jsme koncovku. V osmé minutě poslední části jsme ještě vedly o bod, ale chyba v rozehře, přišly jsme o míč a soupeřky se dostaly do střelby. Ta jim vyšla, po špatné rozehře jsme opět přišly o míč, opět nájezd soupeřky do koše, který byl úspěšný a ještě k tomu s faulem. Nakonec prohra o dva body, škoda, po dlouhé době hezky odehraný zápas.

BA Tygřice Louny – ASK Lovosice   54:52 (24:29)

Sestava a body – Šulerová 22, Klančíková 10, Procházková 8, Jaškovová 6, Karfíková 6, Svobodová, Baudišová, Helisová.

Další zápas na domácí palubovce nás čekal zatím s vedoucím týmem.

Utkání jsme zahájily s velkou chutí a neohroženě. Pustily jsme se do soupeřek hned od začátku utkání naplno a nenechaly jsme je dostat se do útoku. Ani střelba jim nevycházela, naopak, nám se dařilo. Měly jsme hodně doskočených míčů po střelbě a po rychlé rozehře jsme šly do rychlého útoku. Vycházely nám útočné akce, byla to z naší strany pěkná hra. Soupeřky jsme naší hrou dost zaskočily. Po první čtvrtině jsme vedly 23:11, což vůbec nikdo nečekal. Pěkná a odvážná hra nám vycházela i ve druhé čtvrtině. Hodně doskočených míčů po neúspěšné střelbě soupeřek nám dávala možnost jít do rychlého útoku a skórovat. Eliška a Naty byly také úspěšné ve střelbě trojek, takže vedení v poločase 38-22 bylo příjemné a překvapivé. Jenže – to by nesměla nastat třetí čtvrtina. Soupeřky se už na našem hřišti rozkoukaly, bránily nás po celém hřišti a tím jsme začaly zmatkovat. Najednou ustrašené a bojácné domácí hráčky nerozehrály, několikrát přihrály soupeřkám přímo do ruky a tak jsme tuto čtvrtinu ostudně prohrály 31-9. Debakl… .Dohnat, co jsme zkazily se už nedalo, kupily jsme jednu chybu na druhou a tak se překvapení nekonalo. Škoda, soupeřky nebyly o moc lepší, jen víc u hry přemýšlí.

ASK Lovosice – BCM Sokolov  58:74 (38:22)

Sestava a body – Šulerová 23, Karfíková 8, Svobodová 8, Jaškovová 7, Procházková 7, Klančíková 5, Helisová.

Nedělní utkání s družstvem Chomutova bylo dost opatrné z obou stran. Ještě v osmé minutě byl stav utkání 4:4, žádný ze soupeřů se moc nedostal do střelby, a když, tak neúspěšně. Obrana z naší strany fungovala, ale koše se dávat taky musí. Nakonec víc košů daly soupeřky, takže stav po první části byl 6:9 pro Chomutov. Stejný průběh utkání byl až do konce zápasu. Soupeřky jsme docela obstojně ubránily, jen v útoku jsme byly málo důrazné a nepřesné. Dá se říci, že vyhrát utkání jsme mohly, stejně jako se Sokolovem, ale asi se bojíme, že by se nám to podařilo.

ASK Lovosice – BK  Levharti Chomutov    43:49 (20:25)

Sestava a body – Šulerová 16, Karfíková 16, Procházková 4, Svobodová 4, Jaškovová 3, Klančíková, Helisová.