ASK Lovosice – Sluneta Ústí nad Labem, U13

V předehrávce 10. kola zavítal na domácí hřiště tým z Ústí nad Labem, který se jako jeden ze tří družstev pere o první příčku v tabulce. Při prvním měření sil se výsledky nezdály tak hrozné, proto se očekávalo, že děvčata se zmůžou na podobný výkon.

ASK Lovosice – Sluneta Ústí nad Labem 19:83 (11:39), 7:75 (5:36)

První dvě minuty se hrál vyrovnaný basketbal. Domácí tuto dobu vyhrávali 3:2, pak už se ale do konce čtvrtiny nedokázali prosadit. Tempo nad hrou převzali pomalu hosté a nejvíce využívali neschopnosti soupeřek doskočit si pod vlastním košem míč.

Lovosická děvčata se nedokázala rozeběhnout, a když v některých chvílích možná i chtěli, tak po rozcvičení, které před zápasem předvedli, neměli šanci.

Druhá pětka předvedla prakticky to samé, jen vstřelila o pár bodů víc, ovšem i více obdržela.

Sem tam se v každé čtvrtině objevil pěkný okamžik, kdy například místo šíleného driblinku a s pohledem směrujícím k zemi, slečny radši zvolí tři – čtyři přihrávky a prakticky bez jediného driblinku se dostanou ke střele. Tu sice nepromění, ale aspoň to trenéři ocení. Dále také několikrát hráčky neztratí hlavu, nepřestanou driblovat a snaží se najít volnou hráčku. Ta ovšem znovu svojí střelu nepromění. Nevyužívání vyložených šancí může holky mrzet nejvíce – mluvíme hlavně o dvojtaktech, nebo o střelách z vymezeného území. Některé slečny se při dvojtaktu malém zlomí v zádech, nebo se k finálním dvěma krokům vůbec nedostanou, protože jim míč vypadne z ruky. Na koš ale směřují úplně sami, tak proč se tak děje?

Druhý zápas probíhal podobně, přesto je ale třeba některé hráčky pochválit za nasazení v některých momentech zápasu.