ASK Lovosice – BK Baník Most, U13

Po dvou domácích prohrách s Litoměřicemi, kde děvčata nestačila ani v jedné činnosti, a ze kterých nebyla pořízena reportáž, čekal tým další vyzyvatel z popředí tabulky. První měření sil v této sezóně nedopadlo pro lovosické vůbec dobře, jak to dopadne teď?

ASK Lovosice – BK Baník Most 18:83 (10:41) ; 22:105 (12:56)

První tři minuty na pohled všechno fungovalo. Během chvíle ale vystouply všechny nedostatky. U hostů se prakticky prosazovala ta samá hráčka, přesto na ní obrana nedokázala reagovat. Pod vlastním košem si mostecké střílely, jak chtěly a nepřestaly, dokud jednu ze střel neproměnily. Ne, že by si domácí žádnou šanci nevytvořili, jen když se k ní dostali, tak ji pouze neproměnili anebo ji vyřešili ošklivou střelou. Některé střelkyně ani nepotřebují ke střele zaměřit koš, prostě to někam hodí.

Druhé utkání proběhlo podobně. Kromě pár zázračných okamžiků, kdy například děvčata nedovolila soupeři vůbec vyhodit z autu, nebo ubránila jeden útok, aniž by povolili střelu. Jinak stále ta samá písnička. Nikdo hráčky nemůže nutit běhat, natož běhat rychle. Takový tyran, který by je přesvědčil, se ještě nenašel.

Do druhé půle zkusili trenéři experiment, který se příliš nevydařil. Dvě nejaktivnější hráčky se spíše vzájemně utlumily. Závěrečná pětka už jen nesla následky.

Snad někdy v budoucnu hráčky dokáží k rychlému běhu zapojit i mozek. To by ve většině herních situacích bohatě stačilo.

Další domácí utkání je naplánováno na 3. 2. proti Chomutovu.