ASK Lovosice – 12. a 13. kolo

ASK Lovosice – BK Děčín Juniorka 69:78

Lovosický tým na tuto odvetu dlouho piloval formu. I přes absenci jednoho z pivotů pomýšleli domácí pouze na vítězství. Naopak soupeř o jednoho podkošového posílil.

Lovosice začali zápas ve velkém stylu – čtyřmi úspěšnými trojkovými pokusy, střelba z pole neklesla pod 95% a s dobře pracující obranou to dalo vedení o deset bodů. V dalších částech všechny tyto přednosti pomalu odcházeli, a přesunuli se k soupeři, kterého do hry dostaly i početné, zbytečné ztráty. Děčínské ex-extraligové duo si začalo pohrávat s obranou, do toho se přidaly i úspěšné střely hráčů z pole. Stav před poslední částí nasvědčoval vyrovnané poslední části, v té ale lovosičtí vůbec nezachytili začátek a po šňůře 0-11 se už nedostali zpátky do zápasu. Přesto diváci nemohli být výkonem domácích zklamáni, měli možnost vidět (na místní poměry) poměrně kvalitní hru.

Sestava a body: Korous 18, Puchar Jiří 14, Šebo 13, Žižka 8, Tůma 6, Puchar Jakub 5, Puchar Vojtěch 3, Anton 2, Staněk.

BK Real Roudnice n. L. – ASK Lovosice 79:62

Sestava, která se v hospůdce Pod Lipou sešla, připomínala sedm rytířů u hranatého dřevěného stolu. Omámeni pouze z výparů točeného piva se pozdravili s kompletním roudnickým kádrem a vrhli se do zápasu. Poměrně rychle se dostala dvojice lovosických podkošových do problémů s fauly. Malou chvíli tak muselo družstvo hrát bez pivota, kde měli domácí lehkou přesilu. Zápas neprovázelo nijak zběsilé tempo, naopak místní diváci sledovali celkem pomalý basketbal, který dnes vyhovoval oslabeným hostům. Ty po celý zápas držel střelecky hlavně Karel Anton, který střílel s dobrou úspěšností, a Jan Korous, který se statečně popasoval s rolí podkošového hráče. Lovosičtí už před zápasem věděli, že nemůžou nic ztratit. Nebáli se tedy zvedat střely, i když někdy přišli příliš brzo. Lovosice celý zápas ztrácely kolem 15 bodů, když se ale dotáhli jen na 9, Roudnice zpozorněla, zabrala a před poslední částí si vytvořila pohodlný náskok. Poslední část se dohrávala tréninkovým tempem. Tým se ale nemusel za výsledek stydět.

Sestava a body: Anton 24, Korous 18, Puchar Jakub 12, Puchar Vojtěch 6, Staněk 2, Puchar Jiří, Žižka.