Jako každý rok i letos 13. května se do lovosické haly U přívozu sjeli dříve narození hráči basketbalu na turnaj. Tradici veteránských klání založil dlouholetý bývalý předseda Jiří Puchar. Zatím se uskutečnilo devět ročníků. Organizace toho v pořadí desátého se, bohužel, již museli ujmout spoluhráči a kamarádi z klubu, protože Ing. Puchar nás všechny opustil v říjnu loňského roku.

Na Jirkovu počest proto byl turnaj nazván Memoriálem Jirky Puchara. Zúčastnili se ho kromě domácích tradiční soupeři z Kravař a družstvo reprezentace ČR veteránů. K nim se přidal tým Sokola Zlíchov.

V úvodním zápase na sebe narazili domácí a hráči blízkých Kravař (21:34). Před zápasem Zlíchova a reprezentace ČR (16:54) proběhlo krátké slavnostní zahájení, kde pořadatelé i zástupce města p. místostarosta Šuma vzpomněli na J. Puchara jako na sportovce i jako na dlouholetého člena zastupitelstva i jako na člověka, který slovy p. Šumy prohrál svůj zápas se zákeřným soupeřem …

Zápas Lovosic s Reprezentací v úvodu byl vyrovnaný a dokonce domácí vedli, přesto jim nakonec přinesl nejvyšší porážku (27:56).

Ještě vyrovnanější byl zápas Zlíchova s Kravařemi a nakonec i skončil oproti očekávání remízou (20:20). Tím se rozhodlo o osudu Lovosic, které skončily čtvrté i vinou porážky se Zlíchovem (26:40).

Poslední zápas mezi Reprezentací a Kravařemi byl poslední, ale přesto jeho výsledek mohl pěkně zamíchat závěrečným pořadím, zejména Kravař, které v případě výhry mohly skončit první, ale vysoká porážka by je odsoudila i na místo třetí. Porážka 39:27 nakonec určila, že skončily druhé, Vítězem bez jediné porážky skončila Repre ČR, Zlíchov byl o skóre třetí a Lovosice čtvrté.

Po vyhlášení výsledků a (díky příspěvku městské rady) předání pohárů následovala společenská část turnaje, kde většina přítomných při posezení konstatovala, že memoriál byl důstojnou vzpomínkou na Jirku Puchara.

Další obrázky

Galerie z turnaje.

Výsledky

Lovosice – Kravaře 21:34
Zlíchov – ČR 16:54
Lovosice – ČR 27:56
Zlíchov – Kravaře 20:20
Lovosice – Zlíchov 26:40
ČR – Kravaře 39:27

Barvy Lovosic hájili:
Jan Řezníček, Pavel Jaroš, Lenka Šulerová, Jiří Mydlil, Jan Landa, Vl. Tinka, Pavel Žižka, V. Hauf a Mir. Špringl.