U11 – Sluneta Ústí n. Labem a Litoměřice

Nejmladší minižákyně se zúčastnily dalšího turnaje

V neděli 22. 1. se naše nejmladší kategorie (hráčky do 11i let) zúčastnila turnaje v Ústí nad Labem. Nejprve se tým utkal se zkušenými Litoměřicemi. V druhém zápase změřil síly se Slunetou Ústí nad Labem D. Naše holky hrají druhým rokem soutěž a stále sbírají zkušenosti. Na turnaj s námi jely tři hráčky ze starší kategorie, díky kterým nás bylo dostatek a mohly jsme tak odehrát turnaj.

ASK Lovosice – TJ Slovan Litoměřice 10:112 (3:50)

V prvním zápase se naše děvčata vysloveně rozkoukávala. Vždyť za první poločas jsme dali pouze 3 body – Adélka Černohorská trefila trestný hod a koš přidala Áďa Dlouhá, která v zápase dala 7 bodů. Ačkoliv jsme se snažili, soupeřky byly u míče vždy první a lehce skórovaly. Za to my marně dobývali koš, dělali jednu technickou chybu za druhou, při driblinku koukali na míč, měli jsme problém s vyhozením. Zápas ukázal hráčkám i trenérům, že musí zapracovat na základních dovednostech.

Sluneta Ústí nad Labem D – ASK Lovosice 38: 22 (18:11)

Oproti Litoměřicím nás čekal mnohem lehčí soupeř, na kterém si holky mohly spravit chuť. Ze začátku to tak i vypadalo – do 5. minuty jsme i vedli 5:1. Pak jsme ovšem nechali soupeřky dotáhnout a přestalo se dařit střelecky. Možná se projevila i únava z prvního zápasu, jelikož jsme u všech míčů byli později, nevraceli se do obrany. Zbytečně jsme přišli o mnoho míčů a nedali jasné koše. V tomto zápase nás střelecky podržela Káťa Tunkelová, která dala 14 bodů.

Sestava a body: Adélka Černohorská (1), Eliška Sedláková, Vanda Houdková, Julča Lišková, Viky Tůmová, Kája Dlouhá (6), Káťa Tunkelová (16), Míša Rosová, Kája Novotná, Áďa Dlouhá (9), Julča Vondrová, Nela Matyášová.

Oproti prvnímu zápasu byla proti Ústí vidět větší chuť hrát. Škoda jen, že jsme netrefovali koše, protože příležitostí jsme měli minimálně stejně jako soupeř. Opět nám turnaj ukázal, že je stále co zlepšovat a oproti soupeřům máme veliké nedostatky v základních dovednostech.