U17 – Liberec a Pastelka Mladá Boleslav

TJ Lokomotiva Liberec – ASK Lovosice 74:39 (31:21)

Sestava a body – Šulerová 10, Svobodová 10, Holubová 10, Jaškovová 5, Karfíková 4, Slavíková Klára, Bednaříková, Slavíková Kateřina, Klančíková.

Utkání v Liberci jsme začaly velice dobře a hlavně výborně v obraně. Nepustily jsme domácí hráčky do hry, lehce jim sebraly pár míčů a po nájezdu do koše jsme skórovaly. V páté minutě bylo skóre 0:7 a vypadalo to, že bychom si mohly hezky zahrát a možná třeba i vyhrát. Jenže, jak je u nás už zvykem, najednou jsme si nemohly dostat do hry, po velmi školáckých chybách jsme přicházely o míč. A když už jsme se dostaly k soupeřkám pod koš, tak jsme přestaly z vyložené šance skórovat, takto jsme jen v prvním poločase zahodily 20 jasných košů. Rozdíl v poločase o 10 bodů byl hratelný, soupeřky také dělaly chyby.

Třetí čtvrtina byla herně i bodově téměř stejná. Zahrály jsme si úspěšně útočné akce, dařila se střelba, už to vypadalo, že bychom mohly hrát vyrovnané utkání. Jenže, naše poslední čtvrtina byla hrozná, plná chyb, hlavně jsme si nedokázaly pořádně rozehrát. Také střelba, když jsme se do ní dostaly, byla mizerná, takže konečný výsledek odpovídá tomu, co jsme předváděly na hřišti.

Basket Pastelka Mladá Boleslav – ASK Lovosice 62:50 (34:28)

Sestava a body – Šulerová 17, Karfíková 11, Procházková 8, Jaškovová 4, Holubová 4, Svobodová 4, Slavíková Kateřina 2, Slavíková Klára.

Nedělní utkání jsme začaly vcelku dobře, sice se rozhodčí na náš účet rozpískali až moc, ale přesto jsme dokázaly hrát vyrovnané utkání. Hrály jsme naučené útočné akce, dostávaly jsme se pod koš soupeřek, a skórovaly. Ale domácí hráčky nám dávaly moc jednoduché koše, obranu a doskok pod vlastním košem jsme nezvládly.  Bodový rozdíl v jednotlivých čtvrtinách (21:17, 13:11, 15:8, 13:14), zápas se vyhrát dal, ale to musíme hrát více zodpovědně a basketbalově chytře.