Basketbalistky U17 zahájily novou soutěžní sezónu

ASK Lovosice – Sokol D. Počernice 49:59 (26:32)

Sestava a body – Šulerová 16, Karfíková 14, Procházková 11, Jaškovová 6, Svobodová 2, Bendová, Bednaříková, Holubová, Slavíková.

První utkání na domácí palubovce se domácím hráčkám docela podařilo, jen ta výhra nakonec nebyla. Začátek utkání byl z naší strany trochu nejistý, přece jen trénujeme v málo hráčkách, ale postupem času se děvčata rozehřála a rozběhla. Pod vedením Andul na rozehře jsme si zahrály několik útočných akcí, byly i dobře zahrané, jen ta úspěšná koncovka…Nedaly jsme během celého zápasu několik jednoduchých košů z nájezdu i body ze šestek nám nakonec chyběly k lepšímu skóre. Ve druhém poločase jsme zlepšily obranu, v útoku se nám také dařilo, ale nedávaly jsme koše. Začátkem třetí čtvrtiny se děvčatům podařilo stáhnout skóre na rozdíl dvou bodů (32:34), ale potom se zase dostaly soupeřky do několika rychlých útoků a daly nám lehce tři koše za s sebou a na to jsme už nezareagovaly.

Poslední čtvrtina byla bodově vyrovnaná, skóre bylo 9:9. Děvčata zahrála pěkně, ubránily jsme soupeřky téměř bez faulů (možná byli rozhodčí již unaveni a nic nám neodpískali), daly jsme pár košů po střelbě z pole a v závěru zápasu jsme hrály docela pěkný basket. Ale škoda, že děvčata zabrala až v závěru utkání. Soupeř byl hratelný a vyhrát se dalo.