Basket Poděbrady o.s. B, ŠBK Parker-Hannifin Sadská

V sobotu a v neděli (8., 9. 10) sehrály ženy Lovosic svá premiérová utkání letošního ročníku krajského přeboru žen střední Čechy. Oba dva dny se utkaly s mladými týmy (U19, v případě Sadské extraligovými).

ASK Lovosice –  Basket Poděbrady o.s. B 60:41

Lovosický tým nedal nikomu příležitost pochybovat o tom, kdo je lepším týmem. Náskok vytvořený do poloviny zápasu byl 19 bodů. Stalo se tak díky jednoduché, přímočaré hře, doprovázenou agresivní obranou. Vedení se i přes bodově chudší poslední část podařilo udržet a ženy se tak mohli radovat z první výhry.

Sestava: Lahovská 8, Berková 2, Kubínová, Hanzlíková 7, Žáková 13, Miková, Kovaříková 22, Daniela Palusková 2.

ASK Lovosice – ŠBK Parker-Hannifin Sadská 56:63

Další den byl soupeř o poznání těžší. Tým Sadské je na tom kvalitou stejně, v minulé sezoně patřily vzájemné zápasy mezi nejlepší, které soutěž mohla nabídnout.
Utkání se hrálo ve vysokém tempu. První čtvrtinu si Sadská vybudovala náskok, úspěšnost střelby lehce pokulhávala,ale hned v další části Lovosice náskok smazaly díky agresivní obraně, rychlým přechodem a organizovanou hrou a v polovině utkání rázem vedly o 9 bodů.

Ve druhé polovině zápasu změnila Sadská obranu z osobní na zónovou, domácím se přestala dařit střelba z dálky a soupeř naopak začal proměňovat své šance. Velké potíže dělala obraně Lovosic hráčka Milniaková, která nastřílela v zápase 34 bodů. Lovosice i po závěrečném tlaku nedokázaly náskok smazat. Za domácí se bodově dařilo opět Lence Kovaříkové, která nastřílela 30 bodů. Pochvalu za bojovnost zaslouží celý tým.

Komentář trenéra:
Není ostuda prohrát, když se nechá na hřišti všechno. Porazíme je u nich. Bude to sladší.

Sestava a body: Lahovská 4, Berková, Kubínová 2, Hanzlíková 2, Žáková 2, Denisa Palusková 6, Kovaříková 30, Daniela Palusková, Jančáková 10