Ženy – Dobřichovice a Slaný

TJ Sokol Dobřichovice – ASK BK Lovosice 47:71

Lovosické ženy v sobotní podvečer zajížděly do Dobřichovic. Lovosické hráčky byly jasným favoritem, jelikož v tabulce byly třetí a Dobřichovice deváté.

Začátek utkání byl velmi nervózní. Lovosické hráčky si neuměly pořádně přihrát, míč jim padal z ruky a koš byl také zakletý, ale i přes tyto problémy se hráčky Lovosic přenesly a jejich hra se zlepšila. V poločase vyhrávaly 31:22. Druhý poločas začal zlepšenou obranou a i míč začal více propadávat obroučkou, takže ženy už hrály uvolněněji a na jejich hru byla radost pohledět.

Lovosice si zaslouženě odvezly výhru.

Body a sestava: Jančáková 19, Lahovská 14, Kovaříková 12, Palusková Daniela 12, Palusková Denisa 6, Živcová 6, Kubínová 2, Hrzánová.

BC Slaný – ASK BK Lovosice 57:71

V neděli po poledni se Lovosice vydaly do Slaného, které bylo před tímto utkání v tabulce na šestém místě. Čekalo se těžší utkání než v předešlý den a vize se naplnily.

Začátek utkání byl pro Lovosice velmi špatný. Nešla jim vůbec střelba a tak v páté minutě prohrávaly 11:4. Zároveň hráčky měly problémy i s fauly, i když ty byly několikrát odpískané sporně. K obratu zavelela velmi dobře hrající trenérka Jančáková.

Jako předešlý den i v neděli byl u Lovosic problém se špatnými přihrávkami. Míč jim vypadával z ruky. Se Slaným se ženy stále přetahovaly o body, ale stále prohrávaly. Nakonec je v poslední vteřině druhé čtvrtiny vyhecovala dobře trefená trojka Denisy Paluskové. Touto trojkou hráčky poprvé v zápase vyhrávaly. Nástup do druhého poločasu byl ze strany Lovosic o 100% lepší. Zlepšila se obrana, přihrávky a k tomu se přidaly i úspěšné rychlé protiútoky.

Lovosické hráčky už nedovolily, aby v tomto utkání prohrávaly, a když zazněla závěrečná siréna, tak se na jejich tvářích značil velmi unavený, ale zasloužený úsměv a radost z výhry.

Body a sestava: Jančáková 21, Kovaříková 18, Živcová 10, Palusková Daniela 8, Palusková Denisa 6, Lahovská 4, Kubínová 4, Hrzánová.