Zápas s týmem na prvním místě v tabulce čekal lovosické v České Lípě. Domácí byli favorité, nebylo tedy třeba zbytečných nervů. Při prvním vzájemném utkání utrpěli lovosičtí prohru o 20 bodů, bylo tedy co oplácet.

BK Česká Lípa – ASK Lovosice 66:58 (32:24)

Body a sestava: Žižka Pavel 22, Šebo Jan 10, Puchar Jakub 9, Anton Karel 7, Härting Václav 6, Korous Jan 2, Puchar Jiří 2, Štembera Martin, Malý Tomáš.

Domácí i podle postavení v tabulce byli velkým favoritem tohoto utkání. Hned o prvních minut si o pozornost řekli domácí ostrostřelci, kteří intenzivní střelbou ze všech pozic ani trochu nešetřili. Naštěstí pro hosty se jejich střelba nedostala ani na průměrnou úspěšnost, a tak když se to sečte s průměrnou střelbou lovosických, tak se hrála vyrovnaná první část. Výkon v obraně u hostů přesto nenabral takové obrátky, jaké byly potřeba k pokrytí nebezpečných střelců. Ti si několik volných pozic dokázali vypracovat a vytvořit si náskok 5 bodů.

Druhá čtvrtina nabídla produktivnější útok z obou stran. Lovosičtí hráči si přivykli na úzké rozměry hrací plochy, přizpůsobili tomu tedy hlavně svojí obranu. Agresivní obrana nebyla tolik náročná, každý obránce se dočkal výpomoci od spoluhráče, který stál poblíž. Tým bohužel ale nepodržela střelba z tříbodové hranice, která je jindy velmi úspěšnou zbraní lovosických. Za první dvě části se lovosický tým zmohl pouze na dvě úspěšné střely, bohužel jich více za celý zápas nebylo. To se ale částečně podařilo vymazat bojovností podkošových hráčů, především Pavla Žižky, který odehrál nejpovedenější zápas v sezóně. Dařilo se mu hlavně střelecky, pod košem bojoval a doskakoval za dva. I když se domácí pivoti snažili hrát právě přes něj, dočkal se výpomoci od druhého podkošového hráče. Rozdíl ve skóre byl už jen dva body, ale přišly tři domácí úspěšné tříbodové střely v krátkém sledu, což znovu lovosické zchladilo. V této čtvrtině oba týmy předvedly střelecké maximum, do poslední části hosté vstupovali se ztrátou 10 bodů.

Českolipští začali působit unaveně, lovosickým hráčům se ale nepodařilo hrát rychle dopředu, přehoz, který vyšel perfektně v utkání několikrát, též přestal fungovat. Vypracovaný náskok si domácí tedy dokázali udržet až do konce.

Přesto ale lovosický tým opouštěl malinkatou školní tělocvičnu (do které se stěží může vejít dvacetičlenná třída prvňáků, natož deset „zdravých chlapů“) s hlavou vztyčenou a všichni hráči se v šatně shodli, že odehráli asi nejpovedenější utkání v sezóně.

Tentýž výkon bude potřeba ukázat v posledním domácím utkání proti Děčínu (18.3. od 19:30). Případná prohra ještě může odsunout tým ze skvělého čtvrtého místa.