Ženy – Nymburk a Kolín

Tento hrací víkend měl být pro lovosické ženy odpočinkový, jenže hlavně ten sobotní zápas v Nymburce ukázal, že každý zápas se musí hrát naplno od začátku až do konce.

Nymburk „C“ – ASK Lovosice. 45:46 (16:26)

Sestava a body: Lahovská (10), Kubínová (6), Žáková (10), Palusková Denisa, Miková (4), Kovaříková (10), Palusková Daniela (6), Hrzánová.

Zpětný komentář k tomu dal trenér hostů: „Popravdě, byl to z obou stran basketbal, který bych raději již neabsolvoval. Ani jeden tým neměl zrovna svůj den, nám se vůbec nechtělo běhat. I když první polovinu jsme si jistý náskok udělali, tragickou třetí čtvrtinou jsme ho nejen ztratili, ale dokonce jsme nechali jít domácí tým do vedení. Domácí bojovali sice s nadšením, ale naštěstí basketbalové to bylo slabší. V poslední části to bylo o tom, zda najdou lovosické hráčky dostatek sil to dotáhnout do vítězného konce. Sice se to nakonec podařilo díky dobře sehrané akci pět vteřin před koncem a hrubé chybě domácího týmu při rozehrávce na naší části hřiště, ale tentokráte si to holky doslova protrpěly. Podtrhl bych kvalitní výkon Báry Lahovské, která nás podržela v posledních minutách.“

BC Kolín – ASK Lovosice 39:86 (17:38)

Sestava a body: Lahovská (20), Kubínová (7), Žáková (6), Palusková Denisa (13), Miková (8), Kovaříková (18), Palusková Daniela (10), Hrzánová (4).

Pozdní nedělní utkání (hrálo se až od 17 hodin) probíhalo podle postavení obou týmů v tabulce, domácí ještě k tomu nastoupili pouze v pěti. Hosté si s chutí zahráli, body daly všechny hráčky a trenér hostů pak více nechal hrát hráčky, které dostávají jindy méně hracích minut. I tak skóre rychle narůstalo ve prospěch Lovosic, takže již po první části bylo rozhodnuto.