Muži – BK REAL Roudnice n.L.

Z prvního vzájemného zápasu vzešlo pro lovosické družstvo vítězství o 17 bodů.
O podobný průběh se muži pokusili na vlastním hřišti, proti znovu v úzké sestavě hrajícímu soupeři.

ASK Lovosice – BK Real Roudnice 76:65 (36:39)

Body a sestava: Puchar Jakub 16, Malý Tomáš 2, Šebo Jan 10, Härting Václav 7, Korous Jan 11, Anton Karel 12, Havlovec Tomáš 11, Puchar Jiří 5, Totzauer Jan 2, Žižka Pavel. TH: 11/5

První část nenabídla vlastně nic zajímavého. Hra se přizpůsobila pomaleji hrajícímu hostujícímu týmu, což domácím nevyhovovalo. Vypracovaný náskok osmi bodů stihli lovosičtí ztratit během tří minut. Ani jedno družstvo nešetřilo střelami z tříbodové hranice, celkem padlo trojek hned 5. Přesto ale bylo skóre poměrně nízké a ani jedna strana nepřesvědčila svojí hrou.

Lovosice vstoupily do další části úspěšnou trojkou a jedním pokusem z pole. To bylo ale na dlouhou dobu vše. Roudničtí z vytvořených pozic začali proměňovat, podpory se jim dostalo i při trestných hodech. A z ničeho nic už domácí prohrávali díky šňůře 11 bodů o deset. Po timeoutu družstvo viditelně zrychlilo přechod do útoku, přitvrdilo v obraně a pod oběma koši. Domácí si nekomplikovali hru ztrátami a svoje šance proměňovali. V polovině zápasu byl už soupeř na dostřel.

Třetí část znovu domácí otevřeli úspěšným trojkovým pokusem a rychle vyrovnali. Celou dobu se týmy přetahovaly o vedení. Důležitý moment nastal, když hostující rozehrávač dvakrát rychle zafauloval, a protože už měl připsané tři fauly, musel dlouho před koncem utkání hřiště opustit. To domácí ve hře trochu uklidnilo a mohli se soustředit už jen na pět hrajících hráčů. Obrana fungovala dobře, roudničtí při střelách byli kryti a to se odrazilo v její úspěšnosti, která nebyla až tolik vysoká. Do poslední části si domácí nesli vedení o dva body.

Zlom nastal hned v druhé minutě čtvrté čtvrtiny. Lovosice přidávaly body hlavně přes dlouhé hráče. V obraně dokázali naopak pod košem ubránit a náskok začal růst. Zastavil se až na konečných 11 bodech. Tým dokázal zapsat hned 5 hráčů s dvouciferným počtem bodů, což se už dlouhou dobu nepovedlo.

Další zápas čeká lovosické po dlouhé době na palubovce České Lípy. Další výsledky tohoto kola nasvědčují tomu, že boj o přední příčky ještě není zdaleka u konce a rozhodne se možná až v posledním kole.