U 17 – Děčín, Ústí n. Labem

ASK Lovosice – BK Horejsek Děčín 44:80 (9:40)

Sestava a body – Šulerová 14, Svobodová 13, Procházková 7, Jaškovová 6, Karfíková 4, Zdvořáková, Bendová, Slavíková, Kočárková.

V prvním poločase tragická střelba, ve druhém velká bojovnost, zlepšená hra, ale vyhrát se nám nepodařilo. Celý první poločas nám nic nevyšlo, špatně jsme si rozehrávaly, v obraně jako bychom vůbec nebyly, prostě hrozná hra. Druhý poločas už byl herně lepší, ale na každý koš jsme se hodně nadřely. Nejlepší hra z naší strany byla ve třetí čtvrtině, dokázaly jsme ji vyhrát 22:19. Dobře zahrané útočné akce, důrazná osobní obrana a trochu štěstí při střelbě, takže zaslouženě vyhraná čtvrtina. Jenže v poslední části hry jsme se zase netrefovaly, soupeřky byly rychlejší a pohotovější při doskoku, takže doskočené míče si hned přihrály do útoku a lehce skórovaly.

ASK Lovosice – BK Sluneta Ústí n. L. 44:35 (18:24)

Sestava a body – Jaškovová 15, Svobodová 12, Šulerová 10, Procházková 5, Bednaříková 2, Karfíková, Slavíková, Kočárková, Zdvořáková, Bendová.

Domácí hráčky byly hned od začátku utkání hodně aktivní a důrazné v obraně, nenechaly soupeřky lehce rozehrávat a v rozehře jim sebraly hodně míčů. Ale, i když jsme v útoku dokázaly sehrát útočné signály, zase nám nešla střelba. Takže po hodně vyrovnané čtvrtině byl stav 12:12. Bojovně a dost důrazně v obraně jsme pokračovaly i ve druhé části hry. Dokázaly jsme si vytvořit šanci, zahrály jsme opět dobře postavené akce, ale ta střelba. Naše třetí čtvrtina bývá špatná, takže jsme se hlavně zaměřily na obranu soupeřek, aby nám bodově neutekly. Ústecké hráčky začaly hrát zónovou obranu, proti které ještě neumíme pořádně zahrát, ale tentokrát si dala děvčata záležet. Přihrávaly si rychle kolem bedny a párkrát se pokusily o střelbu ze střední vzdálenosti a konečně nám to tam začalo padat. Vyhrály jsme tuto čtvrtinu 14:7 a zdálo se, že bychom konečně mohly po delší době vyhrát. Jenže soupeřky se nechtěly jen tak vzdát, bojovat jsme musely až do konce utkání. V poslední části hry jsme se do soupeřek pustily s ještě větší chutí, vycházely nám naučené akce hlavně při rozehře pod košem soupeřek, a když Andul přidala po dalším signálu úspěšnou trojku, bylo téměř jasné, že utkání vyhrajeme. Poslední čtvrtinu jsme vyhrály 12:4, soupeřky neměly žádnou šanci výsledek zvrátit.

Celé utkání bylo hodně bojovné, děvčata si na hřišti nic nedarovala, ale vše bylo podle pravidel. Pochvala všem našim hráčkám, které byly na hřišti. Po hóóódně dlouhé době nechaly na hřišti srdíčko a bylo vidět, že mají ze hry radost.

Pochvala i rodičům za povzbuzování děvčat, a protože od podzimu za nás hrají čtyři děvčata z Ústí, tak přijela hodně početná skupina rodičů a fandů, kteří byli v hledišti také slyšet a povzbuzovali celý náš tým.