U 17 – PORG Praha a Dolní Počernice

ASK Lovosice – PORG Praha 42:112 (22:57)

Sestava a body – Svobodová 16, Šulerová 14, Karfíková 4, Holubová 4, Bednaříková 2, Kočárková 2, Procházková 1, Jaškovová, Bendová, Zdvořáková.

Proti silnějšímu soupeři jsme zahrály podle svých možností. V zápase si zahrály všechny hráčky, tak, aby sbíraly herní zkušenosti.

ASK Lovosice – Dolní Počernice 39:52 (16:27)

Sestava a body – Šulerová 9, Jaškovová 8, Bednaříková 7, Procházková 6, Karfíková 4, Svobodová 3, Holubová 2, Bendová, Zdvořáková, Kočárková.

V prvním utkání v Počernicích jsme sice o 20 bodů prohrály, ale zápas to byl herně vyrovnaný, jen kdybychom měly lepší střelbu. Nedělní zápas jsme nezačaly dobře. Měly jsme několik zbrklých střel, v obraně jsme byly pomalé a v rozehře jsme dělaly chyby jako začátečnice. Nebýt takto špatně odehrané první čtvrtiny, mohl být výsledek jiný, možná jsme i mohly vyhrát. První čtvrtinu jsme prohrály 3:14, další čtvrtiny byly 13:13, 11:12 a 12:13. Takže je vidět, že soupeř hratelný byl. Nám se občas podařil útočný signál, když z toho byl koš, bylo to hezké. Jenže často střílíme hodně zbrkle.

Děvčata si ještě neumí na ten správný okamžik, kdy vystřelit, počkat. Zahrát útočnou akci zvládáme, ale pokud nastane během jejího provedení jiná situace, neumíme správně zareagovat a potom jsme již rozhozené a nevíme, jak dál. Na tom musíme ještě hodně pracovat. A hra proti zónové obraně je pro nás také těžká, setkáváme se s touto obranou v letošní sezóně často a zahrát na ni ještě neumíme. Tam je potřeba hodně přemýšlet a vymyslet, jak se dostat do koše. V závěru tohoto zápasu měla naše rozehra s křídlem zahrát spolu signál tak, aby se některá vždy dostala do střelby trojek, což se občas podařilo, trojku dala Andrea i Žambína, ale většinou byla střelba zbrklá nebo krátká. Škoda, hrát se musí i hlavou, vyhrát zápas se mohl, také jsme střílely dost trestných hodů, ale málo úspěšně, 17:7.

Děvčata si zaslouží pochvalu za hodně důraznou a nebojácnou obranu, tam jsme se určitě hodně zlepšily, v rozehře si také již skoro víme rady, jen ta naše střelba. Na tom musíme ještě hodně zapracovat.

Také je potřeba se sehrát s děvčaty, které k nám hostují z ústeckého klubu, jenže polovina týmu se na tréninku nesejde hlavně ze studijních důvodů.