Muži – BA Roudnice n. L.

Po jednoznačné výhře o 35 bodů na domácí palubovce proti Varnsdorfu, kdy lovosičtí díky rychlé a jednoduché hře zaslouženě vyhráli, je čekal v dalším zápase další tým ze slabší půlky tabulky. Už čtvrtý zápas po sobě se lovosické družstvo nedokázalo sejít v plné sestavě, naopak soupeř překvapil rozšířenějším kádrem.

BA Roudnice n. L. – ASK Lovosice 76:73 (39:33)

Body a sestava: Härting Václav 16, Žižka Pavel 16, Šebo Jan 14, Malý Tomáš 11, Puchar Jiří 7, Anton Karel 5, Korous Jan 4. TH: 14/6

Hned od prvních minut Lovosice pocítily kvalitu staro-nových hráčů. Jeden z nich dokázal nastřílet hned prvních 14 bodů, i přes těsnou obranu. Po pěti minutách hry ale dokázal hostující tým přibrzdit produktivitu soupeře, a naopak zapsal hned pět různých střelců.

Druhá část probíhala podobně. Celý zápas domácí několikrát překvapili rychlým protiútokem po doskoku a jednoduše trestali pomalu vracející se lovosickou obranu. Roudnickým hráčům nedělalo příliš velké problémy doskočit míče pod oběma koši. Často po neúspěšné střele doskočili i menší hráči a pod košem se dokázali prosadit.

Do druhého poločasu nastupovali lovosičtí se ztrátou šesti bodů. Velká změna proběhla hlavně při doskakování, nezapojovali se pouze podkošoví hráči, ale i hráči stojící v oblasti tříbodové hranice. Z doskoků vzešly někdy i koše s faulem, a tým začínal náskok stahovat. Tři minuty před koncem třetí čtvrtiny se dokonce podařilo dostat vedení na stranu hostů, hlavně tedy díky podkošovým hráčům, úspěšných pokusech téměř ze všech vytvořených pozic a dobře pracující obraně. Do konce této části se ale ještě domácí dokázali prosadit a drželi před závěrečnou části náskok tří bodů.

Lovosice si ale bohužel udělaly brzo hned 4 fauly, domácí tedy těžili hlavně z trestných hodů. Čtyři minuty před koncem se díky trojce dostali hosté na dostřel, tři minuty před koncem dokonce tým vyrovnal, ale přišla hluchá část lovosického útoku a domácí se díky posledním šesti trestným hodům (proměnili jich pět) dostali do vedení. Vedení domácích pár vteřin před koncem stáhl na 2 body díky koši s faulem Pavel Žižka, v následném útoku znovu házející trestné hody domácí družstvo proměnilo jen druhý. Přišel oddechový čas (11 vteřin do konce) ze strany Lovosic a hosté vymýšleli tříbodovou akci aspoň na případné prodloužení. Šanci dostat zápas do prodloužení měli hned dva hráči, ale ani druhá střela z odskoku se závěrečným klaksonem košem nepropadla.
Přišla tedy další překvapivá prohra, domácí si prostě zasloužili výhru o trochu více.