U17 – D. Počernice a PORG

Sedm statečných odjíždělo o víkendu k dalším utkáním krajského přeboru kadetek. Mrzí sobotní zbytečná prohra, v neděli prohra očekávaná, ale domácím hráčkám jsme dokázaly dát zatím nejvyšší počet bodů ze všech dosavadních soupeřů.

Sokol Dolní Počernice – ASK Lovosice 74:54 (33:23)

Sestava a body – Procházková 21, Šulerová 13, Karfíková 11, Jaškovová 5, Svobodová 4, Bendová 1, Zdvořáková.

Škoda dalšího prohraného zápasu. Lovosické kadetky dokázaly vyhrát dvě čtvrtiny po pěkném výkonu, a dvě čtvrtiny prohrály po velice špatném výkonu. Pomalý návrat do obrany, naivní hra v útoku, špatná střelba. A když se nám dařilo, tak pěkně zahrané útočné akce, měly jsme útočný doskok a dokázaly jsme soupeřky udržet v útoku na jejich polovině a donutily jsme je udělat chyby v rozehře.

Jenže… basketbal se hraje na čtyři čtvrtiny a ne na dvě.
 

PORG Basket  – ASK Lovosice 120:51 (63:20)

Sestava a body – Jaškovová 13, Svobodová 11, Karfíková 10, Šulerová 9, Procházková 8, Bendová, Zdvořáková.

I když jsme si v šatně o soupeřkách popovídaly a hráčky věděly, že to bude těžké, přesto trenérka hostí nečekala tak poraženecký výkon hlavně v prvním poločase. Bylo málo hráček, které se pokusily něco na hřišti zahrát a nechat duši na hřišti. Proti silným soupeřkám jsme začaly hodně pomalu, dopředu jsme byly na kolenou, neuměly jsme si pořádně rozehrát a o rychlém návratu do obrany jsme v tu chvíli neměly ani páru. Ve druhém poločase se ale hráčky trochu vzchopily, konečně na domácí trochu zatlačily a podařilo se nám je dokonce ubránit tak, že místy nepřešly půlku hřiště. Vybojované míče jsme si rychle přihrály a dostávaly jsme se do střelby. Ale opět, návrat do obrany je pro nás něco, co nezvládáme a jsme pomalé, takže soupeřkám stačily dvě přihrávky přes celé hřiště a opět skórovaly. Rozdíl ve skóre v poslední čtvrtině byl 21:19, hezké, ale … bojovat a makat se musí celý zápas.