Před posledním zápasem Krajského přeboru žen byla matematika zcela jasná. Ať vyhraje kdokoliv, ženy Lovosic mají titul již zajištěný díky vítězství z předchozího utkání v Čelákovicích.

Lovosice – Čelákovice 46:53 (23:21)

Sestava a body celkem: Šebová 4, Kubínová 5, Hanzlíková 4, Žáková 7, Palusková Denisa, Miková Kateřina 2, Kovaříková 18, Palusková Daniela 4, Miková Eliška 2.

Před začátkem utkání zněl pokyn trenéra zcela jasně – omezit počet obdržených šestek. To se sice nakonec podařilo, jenže konec zápasu se nevyvíjel tak, jak si domácí představovali.

Trenér domácích to okomentoval slovy: „Začátek utkání opět výborný. Jednoduše jsme se dostávali ke střelám a úspěšně zakončovali. Ve druhé části přišlo první varování, co se týče úspěšnosti střelby. Dali jsme jen šest bodů, ale protože soupeř dal jen o dva více, stále se nic nedělo. Naopak třetí část byla bodově hojná na obou stranách, hosty držela nad vodou bývalá reprezentantka Míša Uhrová. A pak přišla poslední část. Začátek nám vůbec nevyšel, neboť jsme nedokázali proměnit střelecké šance a hlavně, což byl asi největší problém, jsme nezískávali odražené střely ani pod jedním košem. Prostě doskok jako by neexistoval. Hosté se tak dostávali v útoku k dalším střelám, my jsme museli opět pracně znovu do útoku. Netvrdím, že jsme nebojovali, to nemohu hráčkám vůbec vyčítat, ba naopak, bylo na nich vidět, že poslední zápas chtějí vyhrát. V osmé minutě jsme se dotáhli na rozdíl jednoho bodu a měli jsme míč. Jenže do konce utkání jsme nedali ani bod a bylo rozhodnuto.

I tak si myslím, že tato sezóna byla v podstatě pro lovosický klub výjimečná. Družstvo, které se dalo dohromady před sezónou, táhlo za jeden provaz, zkušenost se skloubila s mládím a výsledkem toho je vítězství v Krajském přeboru. Teď si holky vyzkouší kvalifikaci o II.ligu, která začíná 25.4. a pak se dál uvidí. Ještě jednou velká gratulace celému týmu.“

Konečná tabulka 1. – 3. místo

Družstvo Z V P Skóre Body
1. ASK Lovosice 20 17 3 1285:962 37
2. BK Slovan Ustí n.L. 20 13 7 1138:1082 33
3. Basketbal Čelákovice 20 14 6 1230:1073 33