V závěrečném utkání sezóny nastoupili lovosičtí Varnsdorfu. První vzájemný zápas lovosičtí prohráli o 3 body a před utkáním byla matematika jasná. Vyhrají-li domácí, skončí celkově sedmí, vyhrají-li hosté, skončí celkově šestí. Lovosice však o ničem jiném, než o výhře, neuvažovali i přes omezenou sestavu.

TJ Slovan Varnsdorf – ASK Lovosice 73:89 (28:53)

Body a sestava: Korous Jan (11), Härting Václav (12), Anton Karel (11), Puchar Jiří ml. (20), Žižka Pavel (25), Puchar Jakub (7), Malý Tomáš (3)

Domácí celek začal okamžitě po začátku zápasu agresivně presovat. Hostující rozehra proto byla místy zbrklá, nepřesná a plná zbytečných ztrát. Naštěstí šance, které z toho plynuly, častokrát nedokázali hráči Varnsdorfu proměnit. Lovosickým se dařila střelba z pole. Za vysoký počet bodů v první části také mohla dobrá úspěšnost střelby a nadprůměrná úspěšnost trestných hodů. Tým přestal dělat chyby při rozehrávce a využíval dlouhých pasů přes celé hřiště, které si domácí nepohlídali. Hostující družstvo v obrané fázi dobře využívalo podkošové hráče. Při doskoku úřadovali hlavně Žižka, Härting i Korous. Varnsdorfu se moc nedařila střelba, také díky dobré obraně.

Druhá část se nesla ve stejném rytmu. Domácí stále vytrvávali ve své agresivní obraně, která jim občas vynesla zisk. Lovosice si dále udržovaly úspěšnou střelbu. Malým problémem se stával počet faulů, někdy i naprosto zbytečných. Trestné hody byly totiž skoro jediný zdroj bodů pro domácí.

Jak už bývá u lovosického týmu zvykem, přichází i horší úsek. Vysunutá obrana domácích začala dělat problémy, z toho plynuly ztráty a ty začali domácí lépe využívat. Špatnou část hry doprovázela špatná obrana, zbytečné fauly a špatná úspěšnost střelby. Varnsdorf se začal rozjíždět a stáhl náskok na dvanáct bodů. Tým hostů se ale kousl, semkl se v obraně a v útoku se jednoduše prosazoval Žižka díky výškově nevyrovnanému soupeři. Už to vypadalo, že se nic zlomového nestane. Jenže Lovosice zase začaly zmatkovat, v útoku se mockrát neprosadily, a domácí skórovali v rychlém sledu za sebou. V osmé minutě poslední části se vedení Lovosic smrsklo už na devět bodů. Domácí tedy zvolili taktiku faulovat za každou cenu, jenže si nevybrali správné hráče. Karel Anton a Jirka Puchar, kteří stříleli v řadě celkem osm šestek, jich proměnili pět a o zápase bylo rozhodnuto. Hosté si odváželi cennou výhru a celkově šesté místo v Oblastním přeboru, čímž zopakovali úspěšné umístění z loňské sezóny.

Tabulka

Družstvo Z V P Skóre Body
1. BK Děčín – Boletice 6 5 1 454:418 11
2. ASK Lovosice 6 3 3 416:387 9
3. BK Baník Most B 6 3 3 417:413 9
4. TJ Slovan Varnsdorf „B“ 6 1 5 406:475 7