Ženy – Brandýs „B“ a „C“

V předposledním dvojkole základní části Krajského basketbalového přeboru žen se v Lovosicích představily oba týmy z Brandýsa.

Lovosice – Brandýs n.L. „C“ 79:34 (44:18)

Sestava a body celkem: Kubínová 4, Hanzlíková 13, Žáková 24, Palusková Denisa, Miková Kateřina 5, Kovaříková 19, Palusková Daniela 7, Hrzánová 1, Miková Eliška 6.

Pohodové utkání s týmem, který je v celkové tabulce poslední. Již od začátku bylo jasné, že nedojde k žádnému překvapení. Domácí si nejen vylepšili svojí dobrou bilanci, co se týče obdržených bodů, ale i kvalitní střelba potvrdila jasnou výhru. Střelecký den měla hlavně Petra Žáková, hosté spoléhali hlavně na střelbu trojek a opravdu jich domácím nasázeli hned sedm.

Lovosice – Brandýs n.L. „B“ 77:52 (40:24)

Sestava a body celkem: Hejdová, Kubínová 2, Hanzlíková 12, Žáková 12, Palusková Denisa 14, Miková Kateřina 2, Kovaříková 25, Palusková Daniela 2, Hrzánová 2, Miková Eliška 6.

Už v zápase v Brandýse domácí ukázali, že jsou velmi houževnatým týmem a to potvrdili a na lovosické palubovce. Nedali rozhodně Lovosicím nic zadarmo a tomu odpovídal i průběh celého zápasu.
V první části se lovosické ženy prosazovali hlavně pod košem zásluhou Lenky Kovaříkové, ale druhá čtvrtina byla již daleko vyrovnanější. Hosté hlavně získávali své body nájezdy do koše, domácím vycházela střelba trojek. Třetí část byla ještě vyrovnanější, hosté se stále nevzdávali a v šesté minutě se dotáhli na rozdíl devíti bodů. Domácí trenér zareagoval nasazením základní pětky a hned to bylo vidět nejen na hře, ale hlavně na skóre. V poslední části se ukázalo, že lovosická lavička je silnější než ta soupeřova, každá hráčka na hřišti si odehrála to svoje, ať už v obraně nebo v útoku, a náskok domácích se začal navyšovat. Konec zápasu se již dohrával a i přes malý výpadek v obraně si domácí svoje vítězství v pohodě udrželi.

Video