První půlku nadstavbové části uzavíral lovosický tým na palubovce Mostu. S tímto týmem se už lovosičtí utkali v základní části s výsledkem jedné prohry a jedné výhry.

Baník Most – Lovosice 58:48 (24:22)

Body a sestava: Korous Jan 7, Anton Karel 4, Puchar Jiří ml. 9, Žižka Pavel 9, Totzauer Jan 11, Puchar Jakub 8, Havlovec Tomáš.

Obě družstva neměla zrovna plně obsazenou lavičku náhradníků – každá strana nastoupila se sedmi hráči. Ani jeden tým si tedy nemohl dovolit zbytečně faulovat.
V první části držely týmy stejné tempo, útok nebyl zbrklý a obrana na obou stranách nedovolila dávat jednoduché koše.

Podobně se hra nesla až do půle. Oba týmy se snažily využívat své podkošové hráče, ale ti se nedokázali často prosadit ani na jedné straně. Týmu Mostu znovu, jako vždy, vycházely sběhy ze slabé strany a nedůraznost v obraně hostů. Po první polovině bylo skóre hodné házené, která se zde před zápasem hrála – 24:22 pro domácí.

Ve třetí části se týmy nepokusily změnit systém hry, což se lovosickým nevyplatilo. Most prokoukl systém hostujícího družstva, kdy stále míče končily ve vymezeném prostoru, a Lovosice neskórovaly příliš často. Stále alespoň fungovala obrana a proto bylo před závěrečnou částí skóre stejné na obou stranách.

Hosté bohužel přišli do poslední čtvrtiny se stále stejnou taktikou – dostat míč na dlouhého hráče pod koš. Domácí už ale tuto taktiku prokoukli, věděli, co se bude dít, a proto nedovolili lovosickému týmu příliš často skórovat. Zlomový moment přišel od páté minuty, kdy hosté přes tři následující minuty nedokázali skórovat vinou řady špatných přihrávek a z nich vyplývajících ztrát, zato Mostu se povedlo dát v rychlém sledu dva koše s faulem. Na to už lovosický tým nedokázal reagovat.

Komentář kapitána hostů byl velmi krátký: „Dneska byl rozhodně špatný útok. Soupeř náš systém velice brzo prokoukl a dát v zápase pouze 48 bodů k výhře rozhodně nestačí.“