Uplynuly už dva roky, kdy se naposledy hrál v Lovosicích dospělý ženský basketbal. Slovo dalo slovo, našla se chuť se opět pohybovat po palubovkách, došlo ke spojení mosteckých a lovosických žen, a tak hurá do víru basketbalového života. Jedinou neligovou soutěží, která je alespoň trochu v dosahu, je Krajský přebor Středních Čech, a tak se v Lovosicích objeví týmy, které buď mají ligovou minulost, nebo nikdy u nás nehrály.

BC Slaný – ASK Lovosice 49:65 (23:28)

Sestava a body celkem: Kovaříková 22, Žáková 12, Šebová 11, Pišlová 10, Palusková Denisa 3, Palusková Daniela 3, Miková Eliška 2, Kubínová 2, Miková Kateřina, Hrzánová, Hejdová.

Obnovenou premiéru si ve Slaném (také bývalý účastník II.ligy) zahrál tým, který se skoro kompletní sešel na tréninku až dva dny před samotným utkáním. Jenže je to jako jízda na kole. Když to umíš, je jen potřeba si to osvěžit. A to platilo i o samotném utkání.

První koš sice zaznamenali domácí, ale hlavně v koncovce první čtvrtiny se prosadily lovosické hráčky, kdy zejména Kovaříková dělal pod košem domácím velké problémy.

Naučené akce z Facebooku (malířský talent Elišky se nezapřel) sice mnohdy nevyšly tak, jak by měly, ale znamenaly alespoň možnost se uvolnit pro míč a zakončovat z připravených pozic. Mnohdy střely končily na obroučce a to u obou týmů, ale to je prostě klasický začátek nové sezóny. Druhá část byla proto na body nejchudší, ale přesto v poločasové přestávce více bodů svítilo na straně Lovosic.

Rozhodující část, kdy se doopravdy lámal chleba, byla nakonec ta třetí. Hosté hlavně kvalitní obranou nenechali domácí dýchat, a když se hlavně dvojice Šebová s Kovaříkovou postaraly o body, bylo zaděláno na první vítězství.

To si ale musely hostující hráčky hodně zasloužit trpělivou hrou v poslední části. Sice trochu vzrušení přinesla výměna názorů mezi oběma protihráčkami na rozehře, ale i emoce ke sportu prostě patří. Koncovku na sebe nakonec vzaly pivotky Pišlová s E. Mikovou a tak se lovosické družstvo mohlo radovat z první výhry.

Pochvalu zaslouží celý tým hlavně za kvalitní obranu, každá hráčka na hřišti si odehrála to své, a i když se mnohdy nedařila hlavně střelba z blízkosti koše a některé akce nekončily úspěchem, hostující hráčky si výhru plně zasloužily.