Poslední zápasy základní skupiny odehrálo lovosické minižactvo na konečně opravené domácí palubovce. Přijely k nám soupeřky z Litoměřic a v obou utkáních se rozhodovalo, kdo postoupí do finálové trojky a bude hrát nadstavbové zápasy o 1.-3. místo.

Domácí tým se do soupeřek pustil s chutí, hodně důrazně v obraně, až tak, že rozhodčí měli co dělat, aby vše odpískali. Nejvíc trestných hodů házely soupeřky ve třetí čtvrtině, domácí udělali celkem 11 faulů, ale soupeřky naštěstí nedaly ani jeden bod.

V domácím týmu si zahráli všichni hráči, příležitost dostaly i nové hráčky. Hodně času odehráli i naši nejmaldší, Maruška a Václav. Celý tým se snažil zahrát naučené akce, ty ale neumí naše nové hráčky, takže je to musíme ještě naučit.

V obraně se tentokrát blýskl Mirek, Michal i Pavel. V útoku se konečně probudila hlavně ve druhém zápase Jana, hrála velice dobře, dělala nájezdy do koše a skórovala. Jen ty trestné hody. Žambína se zpočátku do hry moc nezapojovala, asi chtěla nechat zahrát jiné hráčky, ale nakonec zabrala a dávala koše. Sára a Adéla se zásluhou spoluhráčů dostávaly do útoku, ale bodové zakončení chybělo. Adéla házela i dost šestek, ale nějak se netrefila.

Celý tým musí ještě více zlepšit obranu, musíme se naučit bránit bez zbytečných faulů, hodně hráček ještě stále v obraně nestíhají soupeřky, takže i rychlost trochu natrénujem. Do finálových zápasů také zaberem a zlepšíme jak střelbu z nájezdů tak i střelbu trestných hodů. To se nám vůbec nedaří.

ASK BK Lovosice – TJ Slovan Litoměřice 55:21 (27:14)

Sestava a body – Šulerová E. 16, Bednařík 16, Kyzivát 12, Brůnová 4, Pokorný 4, Karfík 2, Dlouhá 1, Šulerová M., Udatná, Zimáková, Kylíšková, Procházková, Bilíková, Durková, Durek, Smutný, Kuchárik.

ASK BK Lovosice – TJ Slovan Litoměřice 59:25 (31:10)

Body – Brůnová 13, Kyzivát 13, Šulerová E. 9, Pokorný 9, Bednařík 8, Udatná 3, Dlouhá 2, Smutný 2.