Ve druhém kole nadstavbové části Oblastního přeboru zajížděli muži do Nového Boru. V minulosti to nebyly nějak zvlášť zajímavé zápasy, neboť domácí většinou nemají klasické podkošové hráče, nicméně dokáží svůj výškový deficit využit hlavně rychlostně.

Nový Bor – Lovosice 100:86 (53:42)

Sestava a body celkem: Anton (11), Šebo (23), Beránek (25), Puchar Jiří ml. (3), Korous (8), Puchar Jiří st. (7), Totzauer (4), Malý (5).

Hostům chyběli tři podkošoví hráči, takže nakonec sestava co se týče výšky hráčů pomalu odpovídala domácí (převahu měl v tomto parametru pouze Honza Šebo). Začátek odpovídal tomu, co se dalo od zápasu očekávat. Domácí si v klidu dávali lehké koše hlavně z nájezdů, hosté se první částí tak trochu protrápili.

Hlavně ve druhé části se potvrdilo, že obrana je letos nejslabším článkem lovosických. Tolik úspěšných nájezdů do koše, co absolvovali novoborští bez toho, aby byli někým bráněni, určitě nečekal nikdo. Jenže stalo se.

Začátek třetí části byl ze strany hostů asi nejlepší. Během tří minut se dostali ke svému soupeři na rozdíl tří bodů a zdálo se, že se konečně zápas zlomí. Jenže opět zbytečně obdržené koše, k tomu tragický výkon rozhodčích (zvláště pan Boček absolutně nezvládl řízení zápasu) a domácí se zase o něco svému soupeři vzdálili.

Když na začátku poslední části dokázal pan rozhodčí Boček vyfaulovat Honzu Šeba (písknul mu tři útočné fauly, které viděl jen on), neměli již hosté nikoho, kdo by převzal jeho roli pod košem. A když se k tomu přidaly i zbrklé střely za tři body, k tomu neproměnění celkem 20 šestek (úspěšnost 50%), bylo jasné, že domácí svůj výkon ztvrdí vítězstvím. A že dali nepopulární stovku? Kdo viděl, neuvěří, co může zahrát celkem již zkušený tým za koncovku. Pokyn za stavu 97:84 a do konce zápasu 24 vteřin, kdy hosté měli pouze podržet míč, byl sice dobrý, ale hosté ho nedokázali naplnit. Dokonce takovým způsobem, že domácí dosáhli sta bodů pouze šestkami.

Ještě k rozhodčím. Udělení technické chyby za slova „to snad není pravda“ je sice tvrdé, ale je možno toto i tak posoudit. V zápisu se objevil text, že TCH byla udělena za nevhodný výrok a komentář k výroku rozhodčího. Je zajímavé, že pan rozhodčí je nedotknutelný, sám však komentuje hru a konání hráčů větami typu – „nauč se nejdřív pravidla a pak běž hrát basketbal“. Je načase, aby tito starší rozhodčí již ukončili kariéru a věnovali se jiným činnostem, kde by mohli předávat své moudrosti jiným.

Poř. Družstvo Z V P Celkové skóre B
1. BK REAL Roudnice n. L. 2 2 0 152:132 4
2. BK Baník Most B 2 1 1 178:132 3
3. TJ Stadion Nový Bor 2 1 1 156:190 3
4. ASK Lovosice 2 0 2 144:176 2