Předposlední kolo základní části Oblastního přeboru sehráli (snad už naposled) lovosičtí muži opět v exilu roudnické haly a soupeř je nečekal vůbec snadný – zatím jasný vítěz západní skupiny Chomutov.

ASK/BK Lovosice – Chomutov 58:92 (29:42)

Sestava a body celkem: Anton (3), Šebo (20), Beránek (12), Puchar Jiří ml. (4), Puchar Jiří st. (3), Hyk (2), Žižka, Totzauer (2), Puchar Jakub (6), Malý (6).

Hrát s Chomutovem nikdy nebyl žádný med. Hosté disponují silnou sestavou pod košem, kdy slabé váhy nemají vůbec šanci na úspěch. Což se nakonec i během utkání potvrdilo.

Do základní sestavy sice nastoupil Žižka, ale jeho přetrvávající problémy se zády se ukázaly jako hodně limitující, a tak po minutě vystřídal a již nenastoupil. Takže při neúčasti Povy a Havlovce se pod košem střídali postupně hráči mající alespoň nějakou šanci ubránit pivoty Chomutova.

Jenže síla soupeře není jen pod košem, mají i velmi dobrou rozehrávku, což se začalo pomalu, ale jistě projevovat po poločasové přestávce. Domácí sice prohrávali jen o třináct bodů, ale ve třetí části doslova vítězství svému soupeři darovali. Nejen častými technickými chybami, ale hlavně naivitou v obranné činnosti, kdy doslova nabízeli hostujícím hráčům úniky pod koš, které samozřejmě soupeř lehce proměňoval. Najednou to bylo o třicet a nebylo v tu chvíli co řešit.

Když se soupeři podaří jedna šňůra deseti bodů v řadě, dejme tomu. Ale když se to opakuje po čtvrté, je něco někde špatně. Nakonec se zápas vyvinul opět v klasické „nedostaneme kilo a dáme přes padesát“. Což se v obou případech podařilo. Opravdu jen lehká náplast na nevydařené představení.

Jenže když Litvínov prohrál s Mostem, Lovosice si i přes tuto prohru zahrají stejně jako v loňské sezóně ve skupině o 5. – 8. místo bez ohledu na poslední zápas s Litvínovem, který se snad již odehraje na lovosické palubovce 24.1.