4.9. 23,55 hod. Ještě v pondělí tam byly pouze tři vysoušeče. Zatím není vybraná firma na opravy oprav. Je sice rozhodnuto, jaká by měla být skladba podlahy, ale není rozhodnuto, jaká bude finální podlaha, zda původní nebo výměnná. Vzhledem k tomu, že pojišťovny nemají o sportovní areál moc zájem, tak doufám zvítězí ta varianta, která ušetří při další povodni městu peníze. Každopádně je začátek září a Roudnice hlásí, že může začít se sportem v hale Pod lipou. Co k tomu dodat.

20.8. 9,45 hod. Sláva, začínají se měnit okna a venkovní dveře. Hovořil jsem s pracovníky firmy, která to provádí, a dokonce týdne chtějí být hotoví včetně stavebních úprav. Jsem zvědav, co bude potom. Měly by se okamžitě koupit vnitřní dveře, nahodit vysoušeče a sušit a sušit a sušit.

15.8. 9,10 hod. Okna nejsou, dveře nejsou, s podlahou se nic podstatného nedělá. 🙁

11.8.15,00. Přiznám se, že pro mne je rychlost prací, které se mají provést v první fázi, zarážející. Jediné, co se změnilo od mé poslední návštěvy je, že se opravily boční stěny v hale (po obkladu) a světlým momentem je, že je dána do kupy elektrika. Ale to je vše. Okna a dveře nejsou, takže se nemůže vysušovat. A hlavně je otázkou, kdy se půjde na podlahu v hale. No, uvidíme.

30.7. 10,00 hod. Žádná velká změna, jen se ještě sundalo pár obkladů. Podklaha vypadá překvapivě suchá, takže je teď otázkou, kdy firma předpokládá, že začne dělat vyrovnání plochy a hydroizolaci.

27.7. 11,30 hod. Podlahu v hale máme konečně vybouranou a odvezenou, takže nastává doba vysychání.V šatnách a jiných místnostech se ruší obklady, jsou vybourané špalety pro nová okna. Tak snad se to bohu dík již posouvá k lepšímu. Musím zjistit, kdy chtějí dělat tlakovou podlahu v hale. Snad mě také pozvou k jednání, jakou finální podlahu tam vlastně dát.

23.7. 7,00 hod. Celý týden měla firma Raeder na to, aby ukázala, jak to myslí s rychlostí oprav v basketbalové hale. Takže shrnuto, jsou oklepány obklady ve sprchách a dlažba ve sprchách a dál již nic. S podlahou v hale se nic nedělo. Takže jsme i nadále v očekávání věcí příštích. Čas však neúprosně běží.

17.7. V tomto týdnu by se mělo začít s bouráním podlahy hrací plochy. Je určena firma pro prvotní odstranění škod v hale, doposud není určen, kdo by jí měl obnovit (?!?). Stejně tak není rozhodnuto, co se bude na nový beton dávat za podlahu (osobně by mne zajímalo, kdo o tom bude rozhodovat).

20.6. Děkuji všem, kteří přišli, za první pomoc při likvidaci škod po povodních. Nyní budeme čekat, jak se k opravám hlavně podlahy, která se musela zlikvidovat, postaví radnice. Podle toho se bude vyvíjet situace i s případným zahájením sezóny.

Jiří Puchar