Turnaj sportovních kroužků

Turnaj sportovních kroužků v basketbale se konal 18.5 2013 ve sportovní hale v Lovosicích. Zúčastnila se 4 družstva – 1. ZŠ, ZŠ A. Baráka, ZŠ Všehrdova a družstvo  BK – přípravka. Za každou školu hrály děti, které navštěvují sportovní kroužky, vede je trenérka basketbalu V. Lahovská a děvčata, která dříve hrála aktivně basketbal za lovosický klub. Náplň každé hodiny těchto kroužků je hlavně všeobecný pohyb dětí, pohotovost při běhu, chytání míče a rozvoj koordinace celého těla. Basketbalu se děti v kroužcích věnují málo, ale každá škola je přihlášena do projektu Basket do škol, kde děti každé dva měsíce plní různé dovednostní soutěže a v celorepublikové soutěži míváme velice pěkné výsledky a děti dostávají zasloužené odměny.
Všechny děti se na turnaji snažily, hrály hodně aktivně a často byl vidět boj o každý míč, atmosféra celého turnaje byla bouřlivá, děti se mohutně a hlasitě povzbuzovaly.

Místy byly vidět i pěkné akce, na to, že se děti učily hrát basketbal poslední měsíc na kroužcích, tak to bylo hodně překvapivé.  Děti si hezky přihrávaly a hrály kolektivně. Každým zápasem se všechny děti herně zlepšovaly, hrály s velkou chutí. Potěšující byla i účast velkého počtu rodičů a ostatních diváků.

Každé družstvo dostalo při vyhlášení výsledků diplom, pohár, pro každou školu 4 basketbalové míče a medaile vytvořené v keramickém kroužku při Domě dětí a mládeže. Všichni hráči dostali tričko s potiskem loga – basketbalisty.

Pořadí

1- ZŠ  Všehrdova
2- 3. ZŠ
3- BK přípravka
4- 1. ZŠ

Výsledky

BK – ZŠ Všehrdova 24:55
1. ZŠ – 3. ZŠ 12:30
BK – 1. ZŠ 28:16
ZŠ VŠE. – 3. ZŠ 42:6
BK –  3. ZŠ 6:18
1. ZŠ –   ZŠ VŠE. 12:52

ZŠ Všehrdova

vedla trenérka Barbora Lahovská a Denisa Filipová, za svou školu hrál-Pokorný Míra, Pokorný Tomáš, Švejda, Tučka, Fuka, Kyzivát Jan, Vaňková, Bednařík a Drobný.

1.ZŠ

trenérka Simona Veselá a hrály děti – Balogová, Baláková, Udatná, Pokorná, Grindler,
Beránek, Merhaut, Hejduk, Srba, Vojtěch a Buriánek.

ZŠ A. Baráka

trenérka Kamila Heřmanovská a hráči – Vostrá, Blažek, Kacián, Malý, Smola, Žádník, Tomanová, Dvořák, Golián, Kryšpín a Hrzán.

BK přípravka

trenérka Martina Blašková a hrál- Žižka, Moravcová, Dlouhá K., Bisová, Zuziaková, Švejdová, Šulerová M., Voves, Vaňková, Moravec, Roztáš, Chládková, Přech. V basketbalové přípravce nastupovaly i děti, kterým ještě není 6 let a zaslouží pochvalu za odvahu a statečnost, že se nebály větších a starších soupeřů a také bojovaly o každý míč.

Basketbalový klub zajistil dostatek pití pro všechny hráče a mléčnou svačinku.

Poděkování všem hráčkám a hráčům, turnaj se dětem líbil a s chutí si zasportovaly, všem trenérkám a rodičům za umožnění dětem sportovního zážitku.

Zápasy pískala a zkušenosti jako rozhodčí získávala děvčata z družstva starších minižaček, které se příští týden pokusí vybojovat postup do žákovské ligy a zkušenosti z pískání se jim budou hodně hodit. Jako rozhodčí se představila – Štěpánka Svobodová, Andrea Bednaříková, Lucka Švábová, Naty Procházková, Eliška Smutná, Anna Jaškovová, Linda Kunrtová a Eliška Šulerová, u stolku se zápisem pomáhala Anna Karfíková.