6. ročník turnaje dříve narozených

Jako každý rok lovosický basketbal zakončuje sezónu turnajem, který je věnován těm, kteří již mají své aktivní hraní za sebou. Letos to byl již 6. ročník a zúčastnily se ho tradiční družstva – kromě domácího týmu dále Kravaře, Teplice, holky z Ústí a reprezentace ČR +60. Systém byl také obdobný a to, že hrál každý s každým.

Domácí se tentokráte posílili o hráče z Litoměřic a Prahy a hned úvodní zápas ukázal, že to bylo správné rozhodnutí. Obhájce titulu z Kravař totiž nestačil na domácí tým a první překvapení bylo na světě (zlí jazykové tvrdí, že kravařští ještě v jednu ránu před zápasem slavili, ale na to se již historie ptát nebude).

Druhý zápas ukázal, že tepličtí budou patřit k favoritům celého turnaje, lehce si poradili s reprezentací. Domácí pořadatel pak byl mile překvapen, neboť sice zval pana Bosáka z ČT, aby přijel tento turnaj okomentovat, ale jelikož nemohl přijet, velmi rád ho zastoupil v komentářích na dění na hřišti pan Svojanovský. Sice se více ve svých hlasitých komentářích věnoval rozhodčím, než samotnému průběhu zápasů, ale jistě to bylo „zpestření“ pro ostatní.

„Holky“ z Ústí jsou milým zpestřením turnaje a pořadatel byl hrozně rád, že opět přijely, a rozhodně svým přístupem v nasazení by mohly být mnohdy velkým příkladem pro své daleko mladší kolegyně. Na lovosické to však nestačilo.

První větší drama viděli diváci v souboji Kravař s reprezentací. Kravařští se již otřepali z „matného“ výkonu a hlavně díky závěru vyhráli o tři body. Tepličtí si pak poradili s Ústím a přišlo další dramatické utkání, v němž si domácí mohli zajistit minimálně druhé místo a historicky nejlepší umístění. Jenže hlavně první část jim proti reprezentaci nevyšla, sice mocně v druhém poločase dotahovali, ale závěr jim vůbec nevyšel a prohra o dva body byla mrzutá.

Nejlepší zápas sehrály ústecké hráčky proti Kravařům. Snad únava kravařských, ale hlavně velká hráčská srdce ústeckých znamenaly, že ještě dvě minuty před koncem nebylo o výsledku zdaleka rozhodnuto. Nakonec však utkání skončilo bez překvapení.

Aby domácí mohli myslet případně ještě na metu nejvyšší, museli Teplice porazit. Vystřízlivění z této vidiny bylo velmi rychlé a kruté. Hosté z Teplic s domácím týmem slušně řečeno „zametli“. Poté si repre poradila s Ústím a vyvrcholením turnaje měl být souboj Teplic s Kravařemi. Hrálo se nejen o celkového vítěze, ale případně o umístění na dalších místech. Ještě v šesté minutě druhé části to vypadalo na drama, ale tepličtí potvrdili roli favorita a po roce opět získali titul a právo si odvést putovní pohár, který opět předávala vítězům paní Holakovská, legenda basketbalu v Lovosicích. Výsledek byl zajímavý i z hlediska dalšího umístění, neboť poprvé rozhodovala mini tabulka o dalším pořadí. A tady přišlo na řadu velké nadšení domácího týmu, neboť z této tabulky vyšel nejlépe a obsadil tak konečné druhé místo, což je historický úspěch.

Pořadí turnaje a účastníci:

  1. Teplice
    (Bašus, Beňa, Dovřák, Pulchart, Slavata, Vágner, Žaloudek)
  2. Lovosice
    (Jarošová, Šulerová, Žáková, Řezníček, Ivančo, Šebo, Puchar, Mydlil, Jaroš, Landa, Mego)
  3. Reprezentace ČR +60
    (Schwank, Kytka, Bříza, Říša, Musk, Svojanovský, Dvořák, Zalabák, Porazil, Kohutič)
  4. Kravaře
    (Treutner, Šikner, Vorlíček, Vomáčka, Babický, Smeták, Pacholík, Krčmář)
  5. Ústí
    (Kapitulčinová, Dzugošová, Ryvolová – udělena cena pro „nejtvrdší“ hráčku turnaje, Lexová, Poborská, Waicová, Střížková, Judlová)

Podívejte se také na fotky.

1 thought on “6. ročník turnaje dříve narozených

  1. Zdravím příznivce basketu a chtěl bych tímto poděkovat všem, kteří se na hladkém průběhu oblíbeného turnaje podíleli. Zvláště pak Jirkovi Pucharovi a jeho rodinné družině. Takže ještě jednou díky a za rok (jak říkala moje babička) “ Budeme li živí a zdraví,“ ahóóój !
    Za BK Kravaře Vomáčka

Comments are closed.