TJ ASPV Zákupy – ASK–BK Lovosice 14:104 (2:58)

Body a sestava- Šulerová 21, Svobodová 16, Křivánková 15, Procházková 15, Karfíková 12, Švábová 9, Smutná, Filípková 6, Šindelářová 2.

TJ ASPV Zákupy – ASK–BK Lovosice 11:124 (5:70)

Body- Procházková 29, Svobodová 28, Šulerová 22, Švábová, Křivánková 14, Smutná 8, Karfíková 5, Filípková 4, Šindelářová.

Na zápasy do Zákup jsme odjížděli jen s devíti hráčkami, ostatní byly nemocné a zraněné. Sice nás čekal slabý soupeř, ale v takto malém počtu hráček se nedá střídat a tudíž děvčata hrála bez střídání, a když se hrají dva zápasy za sebou, je to přeci jen trochu náročné a v době chřipek to může znamenat, že děvčata po tomto sportovním výkonu mohou onemocnět. Ale naše hráčky se s tím vyrovnaly velice dobře, hrály s chutí a velkým nasazením. Po domluvě s rozhodčími a trenéry soupeřů jsme hrály každou čtvrtinu s pěti hráčkami.

V obou zápasech jsme měli části hry, kdy se nám dařilo vše a také byli chvilky, kdy se naše minižačky herně trápily, nedokázaly si pořádně přihrát a netrefily se ani na pátý pokus do koše, takže třeba třetí čtvrtinu druhého zápasu jsme vyhrály „jen“ 13 – 4.

V obraně jsme si zkoušely jiný systém obrany, dá se říct, že většina hráček ho pochopila, ale některým dělá správná a důrazná obrana stále problémy. Také jsme si vyzkoušely zahrát útočné akce, je pravda, že proti takto slabým soupeřům by se měly vydařit, ale děvčata je ne vždy zahrají, tak jak se je učíme na tréninku.

Do listiny střelců se tentokrát zapsaly všechny hráčky, některé více, některé méně, třeba naše hráčky, které učíme hrát na postech podkošových hráček a tudíž jsou i trochu vyšší, než ostatní, tak ty si daly hodně málo bodů. Stále si neuvědomují, že musí pro míč po neúspěšné střelbě vyskočit a také při své střelbě vyskočit, hlavně když je soupeřka o hlavu vyšší. A právě ta herní chytrost a pohotovost nám ještě stále chybí, to je třeba si stále opakovat.

Všechny hráčky si zaslouží pochvalu za pěkný kolektivní výkon, v prvním zápase se střelecky a také v obraně hodně prosadila E. Šulerová, T. Křivánková a Štěpánka se také bodově probudily. Ve druhém zápase se střelecky dařilo Naty Procházkové, konečně.  Pěkně hrála naše nejmenší a nejmladší hráčka na hřišti Bára Šindelářová, také si dala koš a několikrát se dostala i do samostatného nájezdu, ale střelba ji už nevyšla. Na Markétě bylo vidět, že ji nebylo dobře, přesto se také snažila a hrála.