15. ročník Vánočního turnaje

Již 15.ročník Vánočního turnaje se konal tradičně den před Štědrým dnem. A opět byl turnaj rozdělen na kategorii dorostu a dospělých a kategorii dětí. Oproti předchozím ročníkům byla tentokráte více zastoupena kategorie žactva, dospělí holt pracují jako „vzteklí“ i den před Vánocemi. Podle takovéhoto přístupu nás ekonomická krize musí rozhodně minout.

Vraťme se ale přímo k turnaji. Turnaj začal sice netradičně a ve smuteční náladě, neboť všichni přítomní minutou ticha uctili památku prezidenta Václava Havla, pak ale začala ta pravá basketbalová radost. V kategorii dospělých se objevily na palubovce tři týmy. Jednak litoměřický chlapecký dorost vystupující pod názvem „Burkyho lid“, dorostenecký basketbal byl zastoupen i dívkami z Litoměřic a Lovosic pod názvem „Kukuřice“ a nakonec družstvo spojené z dravého mládí a zkušených hráčů s názvem „Já nevím“. Hrací systém byl jednoduchý. Každý s každým a to dvoukolově. Výsledkově to bylo rozhodně zajímavé a hlavně velmi vyrovnané, i když o to vlastně v tomto turnaji vůbec nejde. Jde vlastně o to si zasportovat a dát hold sportu zvaném basketbal. Nakonec si vítězství odnášelo družstvo „Já nevím“.

Stejný herní systém byl i v kategorii mládeže. Čtyři týmy s názvy „Cukroušci“, „Tygři“, „Lamy“ a „Šelmy“ se také spolu utkaly dvoukolově a i když se ukazovaly herní rozdílnosti v souvislosti s věkem hráčů a hráček, bylo rozhodně se na co dívat. Děti se snažily, bojovaly, a o to vlastně jde. A asi nejhezčí je určitě sledovat týmy, jak si rozdělují ceny.

Tímto děkuji sponzorům, jmenovitě firmám Zinkpower Roudnice n.L, PREOL Lovosice, Lovochemie Lovosice a dalším, za pomoc při zajištění cen.

A pro statistiky výsledkový servis v podobě konečných tabulek –

Dospělí:

  1. Já nevím
  2. Kukuřice
  3. Burkyho lid

Děti:

  1. Lamy
  2. Tygři
  3. Šelmy
  4. Cukroušci