Ženy se rozloučily s kvalifikací důstojně

Před posledním kolem kvalifikace o II. ligu žen řešily ženy Lovosic, zda vůbec k zápasům v Budějovicích a Benešově odjedou. Kromě zranění se na očekávané neúčasti řady hráček  podepsaly resty ve studiu a další závazky, protože vzhledem k jasně poslednímu místu v soutěži kvalifikaci nečekal ani největší optimista.

Č. Budějovice – Lovosice 79:64 (35 : 38)

Sestava, body: Matulková 2, Králová  2, Žáková 12, Šulerová, Miková 11, Vochomůrková, Pišlová V 31, Lahovská 6

Do sestavy se vrátila Jana Králová, po operaci byla připravena nastoupit i Hanka Šebová. Hlídání potomků si zajistily Petra Žáková a Lenka Šulerová. A když si   Bára Lahovská a Verča Pišlová  stihly vyřídit své povinnosti, dorazilo do Budějovic devět hráček.

Úvod zápasu nám tradičně nevyšel, Lovosice prohrávaly 2:7 , aby v šesté minutě otočily na 11: 9 a v poločase vedly 38:35. Jak už bývá u Lovosic zvykem, třetí čtvrtina tradičně rozhodla zápas. V páté minutě vedly o 10 bodů, aby vzápětí nedaly do konce čtvrtiny ani bod a umožnily domácím otočit na 57:49.  V posledním období hry docházely hráčkám síly a to umožnilo Budějovicím upavit na konečný stav 79:64.

Ve srovnání s domácím utkáním dosáhly hráčky slušného výsledku, přesto při troše většího  tréninkového úsilí byly domácí k poražení.

Benešov – Lovosice 54:44 (28 : 33)

Sestava, body: Matulková, Králová, Žáková 8, Šulerová 2, Miková 10, Vochomůrková 2, Pišlová V. 13, Lahovská 9

Po domácím výprasku se očekával obdobný průběh i na hřišti Benešova. Jenže domácí neměly nejlepší střelkyni a hosté, kterým bylo jasné, že po včerejší prohře je o postupujících rozhodnuto, vedly po bezstarostné hře  v šesté minutě 7:0 . Po té se do průběhu hry vložili sudí, kteří si vzpomněli, že pravidla basketu znají také fauly  a trestné hody. Bohužel toto pravidlo uplatňovali jen vůči našim hráčkám.   O tom svědčí i poměr faulů 13:20. Zejména naše podkošové hráčky svými zákroky na útočné polovině  jim to však ochotně umožňovaly.

Kromě nepřízně rozhodčích se na vedení domácích podílela ještě více  spousta ztrát po vlastních chybách.  Přesto lovosické hráčky bojovaly do poslední minuty a postupně si zahrála celá lavička mimo Hanky Šebové, která nechěla pokušet operovaný meniskus.

V obou zápasech lovosické hráčky ukázaly, že basketbal hrát umějí. Bolestí bylo po celou sezonu proměňování střeleckých šancí a skutečnost, že vzhledem ke studijním a jiným povinnostem a úzkému kádru tým netrénoval v dostatečném počtu, sešel-li se vůbec.