Lovosice – Kraslice 76:66

Letošní ligová sezóna nebyla pro ženy Lovosic úspěšná, nicméně v rámci rozšíření ligových soutěží na více družstev dostala Lovochemie šanci v rámci kvalifikace bojovat o zachování ligové příslušnosti.

LOVOSICE – KRASLICE 76:66 (33:35)

Body a sestava- Pišlová 18, Žáková 16, Lahovská 11, Palusková 10, Mrvíková 8, Vochomůrková 7, Miková 6, Šulerová, Matulková – Mačasová 23, Vopičková 10, Kubaschová 10.

Utkání začalo netradičně až v neděli ve večerních hodinách, neboť domácí klub pořádal od pátku do neděle Národní finále v kategorii nejmladší minižactvo mix.

Hned od začátku bylo jasné, že hosté jsou naprosto vyrovnaným soupeřem domácím hráčkám. Ve svém kádru má trenérka hostů jednak zkušené hráčky a k tomu i dravé mládí. V první čtvrtině se proto oba týmy střídaly v navyšování svého bodového konta.

Ve druhé části se opět hrál naprosto vyrovnaný basketbal, domácí se ujali vedení až v osmé minutě, aby vzápětí o něj přišli. Nicméně rozdíl dvou bodů v poločasové přestávce byl minimální.

Ve třetí čtvrtině po neúspěšných střelách a několika technických chybách domácího týmu se hosté lehce „utrhli“ na rozdíl osmi bodů. V této chvíli ale začala velmi dobře fungovat obrana domácího týmu. Dovolila svému soupeři do konce této části dát pouhé čtyři body a tak do poslední části šli s mírným vedením domácí.

V poslední části byl požadavek na lovosické hráčky jasný – pokračovat v kvalitní obraně a v případě neúspěchu opět míč vybojovat a neinkasovat. Obdržených čtrnáct bodů svědčí o tom, že se jim to opravdu podařilo. A protože se domácí hráčky prosadily i v útoku, vítězné body tak zůstaly na domácí palubovce. Sice se nepodařilo uhlídat pivotku hostujícího týmu, ale síla u Lovosic byla tentokráte v tom, že se podařilo rozložit střelbu na více hráček, což hrálo podstatnou roli v konečném zúčtování.