Vzhledem k nelichotivému vývoji dívčího basketbalu v Ústeckém kraji se Lovochemie přihlásila do kvalifikace o ligu mladších žákyň s tím, že v příští sezóně nějakou soutěž je potřeba hrát (otázka tzv. divizí stále není dořešena).

První kolo se konalo v Kožlanech, kde postupně na hráčky Lovosic čekaly družstva z Kladna, Plzně a Liberce.

Hned první utkání s Kladnem ukázalo, že hráčky jsou teprve na začátku své basketbalové kariéry, ale zároveň ukázalo, že mužstvo jde správným směrem. Do statistik se zapsalo hned šest hráček, za zmínku stojí perfektní výkon Bednaříkové, věkem ještě hráčka nejmladšího minižactva.

Ve druhém utkání s Plzní se ukázalo, že prostě některá družstva jsou basketbalově někde jinde. Mají prostě z čeho vybírat. Lovosické hráčky se nedokázaly pomalu dostat přes půlku, naučené „figury“ zcela ignorovaly, takže výsledek je takový, jaký je.

Nedělní utkání s Libercem rozhodovalo o tom, kdo si zahraje s Mostem nebo s Aritmou Praha v baráži za čtrnáct dnů. Úvodní část lovosickým moc nevyšla hlavně proto, že hráčky prostě neproměňovaly šance, které měly. To druhá část byla o něčem jiném. Lovosice jí vyhrály 22:0 a vše spělo k tomu, že po roce hosté z Lovosic pocítí tu slastnou příchuť vítězství. Nakonec se to i stalo skutečností a Lovosice tak v prvním kole kvalifikace obsadily třetí místo a čeká je v termínu 11.6.-12.6. Aritma Praha.

Sestava Lovosic: Jaškovová, Sendlaiová, Šmídová, Piegelbauerová, Kuchařová, Knotková, Bendová, Králová, Bednaříková, Jonášová

Výsledky:

Lovosice – Kladno 29:85

Body: Piegelbauerová 11, Knotková 7, Bednaříková 4, Králová 3, Jonášová a Kuchařová 2.

Lovosice – BaK Plzeň 21:134

Body: Piegelbauerová 9, Jonášová 4, Králová 3, Knotková a Bendová 2, Kuchařová 1.

Lovosice – Liberec 50:19

Body: Piegelbauerová 11, Jonášová 10, Knotková a Králová 8, Sendlaiová 6, Bednaříková 4, Jaškovová 2, Bendová 1.