II. liga žen – Sokolov a Klatovy

Svou soutěž víkendovými zápasy ukončily i ženy Lovosic, doposud působící ve II. lize žen. Jenže nepříliš kvalitní předváděná hra a z toho pramenící špatné výsledky, zaviněná mnohdy zraněními klíčových hráček, mnohdy zaviněná neúčastí hráček z velmi malicherných důvodů, kdy trenérka Lovochemie musela jeden čas i posílit družstvo hráčkami, které již ukončily svojí basketbalovou kariéru, aby mohla utkání vůbec odehrát, přispěly k tomu, že Lovosice si svojí účast ve vyšší soutěži budou muset opět vybojovat.

LOVOSICE – SOKOLOV 53:76 (19:39)

Sestava a body – Miková 14, Mrvíková 11, Žáková 10, Palusková a Lahovská 5, Vochomůrková 4, Šulerová a Janžurová 2, Matulková, Králová.

Domácí hned na úvod neproměnili ani ty nejvyloženější šance a hosté se začali od svého soupeře bodově vzdalovat. Zajímavostí ovšem bylo, že první koš vstřelil Sokolov až v sedmé minutě, do té doby proměňoval jen trestné hody. Jenže lovosické hráčky „dokazovaly“, proč jsou tam, kde jsou. V útoku se nedokázaly střelecky prosadit a svými technickými chybami dovolily svému soupeři navyšovat skóre.

V druhé části se lovosické hráčky přeci jen herně zvedly a prvních sedm minut sehrály dobrou partii. Jenže současná hra Lovosic hra leží jen na třech hráčkách a po jejich vystřídání si hosté opět lehce zvedli své bodové konto.

To, že Lovosice by nemusely v soutěži být jen do počtu, dokázaly domácí hráčky ve třetí části. Zvýšená bojovnost v obraně a zlepšená úspěšnost střelby znamenaly snížení náskoku hostů na konci třetí části. Dokonce na začátku poslední části to byl již rozdíl jen třinácti bodů, jenže domácím již docházeli síly a tak si hosté zápas již pohlídali.

LOVOSICE – KLATOVY 56:57 (16:21)

Sestava a body – Žáková, Miková a Palusková po 12, Mrvíková 10, Janžurová 5, Vochomůrková 3, Lahovská 2, Matulková, Šulerová, Králová.

V tomto utkání šlo domácím již jen o prestiž, jenže ani hosté nechtěli odjet s prázdnou. Začátek vyšel lépe domácím, ale do konce první části se stav srovnal.

Nakonec rozhodující částí se ukázala ta druhá, neboť domácí opět vyhořeli střelecky. Vstřelili pouze šest bodů, nedokázali proměnit šance, a když lovosické hráčky chybovaly, nesnažily se svojí chybu napravit.

Ve třetí části nastoupila u domácích sestava, která se chtěla pokusit vylepšit nejen basketbalový projev, ale i pokusit se o obrat v utkání.  V deváté minutě bylo vyrovnáno a začal boj o každý bod. Hosté se v poslední části dostali dvakrát do mírného vedení, domácí opět tento náskok stáhli, aby se v desáté minutě dostali do jednobodového vedení. Neproměněné dvě šestky domácích sedm vteřin před koncem a naopak proměněné dvě šestky hostů tři vteřiny před koncem znamenaly šťastnou výhru hostů.