Baník Most – Lovosice 53:37 (25:20)

Oblastní přebor mužů

Předposlední kolo nepřineslo z pohledu lovosických mužů žádné překvapení, z Mostu si odváželi jen jeden bod za prohru. Ale rozhodně to nebylo utkání, ve kterém si mohli domácí dělat, co chtějí.

Celé utkání jako by bylo poznamenané tím, že hráči obou týmů museli povinně koukat den předtím na utkání Olympiakos Pireus s Barcelonou. V tomto utkání dominovala obrana obou týmů, bodů moc nepadalo, a stejný obrázek byl viděn i v pátečním utkání na mostecké palubovce.

Hosté nezačali vůbec špatně, domácí své první body dali až v páté minutě. Jenže hosté místo toho, aby dále navyšovali své bodové konto, se dopustili několika chyb a domácí se rychle ještě do konce první části dostali do hry.

I ve druhé části se oba týmy soustředili na obranu a tak skóre ani na jedné straně nerostlo nijak závratně. Mostečtí si lehký náskok vypracovali až na konci této části, kdy hosté stříleli někdy až zbytečně z nepřipravených pozic, čehož domácí využívali k rychlým protiútokům.

To byla také největší jejich zbraň ve třetí části, která nakonec rozhodla o konečném výsledku. Hosté nejen že navýšili počet ztrát na dvouciferné číslo, ale hlavně jejich útok postrádal to podstatné, tj. bodové ohodnocení jejich snahy. Přesto ani domácí se neprosazovali podle svých představ, hosté opravdu tentokráte bránili, jak by se mělo. Trenér Lovosic byl s obrannou činností velmi spokojen.

Ještě v poslední části svitla hostům lehká naděje, když v šesté minutě stáhli náskok domácích na dvanáct bodů. Jenže proměněná trojka domácích je vrátila zpátky do reality, a i když až do konce se hrál vyrovnaný duel, dva vítězné body zůstaly v Mostě.

Sestava a střelci: Pova 12, Puchar ml. 8, Smýkal 6, Prokop 4, Puchar st. 3, Chovaneček a Vácha 2.