Muži i přes porážku jsou s výkonem v Ústí spokojeni

Ústí – Lovosice 66:51 (32:30)

Sestava a střelci: Chovaneček 14, Pova 13, Vácha a Puchar ml. 7, Puchar st. 6, Smýkal 4.

Po slušně odehraném utkání proti druhému týmu tabulky čekal muže Lovosic další těžký soupeř – družstvo Ústí, které je prozatím na třetím místě v Oblastním přeboru. Lovosice svého soupeře překvapivě doma porazily, takže ústečtí chtěli rozhodně na své palubovce vyhrát. Hosté opět na lavičce pro střídání neměli „narváno“ na rozdíl od svého soupeře, který se snažil celé utkání pravidelně střídat.

Domácí začali ve velkém stylu dvěma proměněnými trojkami za sebou a zdálo se, že to bude jednoznačná záležitost. Jenže hosté hráli v první čtvrtině opravdu velmi dobrý basketbal. Mezi šestou a devátou minutou nedovolili svému soupeři vstřelit ani bod a tak po první části vedli o čtyři body.

Domácí spoléhali na dlouhé podkošové hráče, kterými bohužel hosté nedisponují, a na střelbu ze střední vzdálenosti, ve které vynikal hlavně domácí Kouba. Hosté se pokoušeli o jednoduchou kombinační hru, která jim vycházela až do osmé minuty druhé části, kdy ještě vedli opět bodů. Několik jejich ztrát však domácí potrestali a v poločase nakonec vedli o dva body. Hosté však překvapivě se svým soupeřem hráli vyrovnanou partii a to rozhodně domácí nečekali.

Ve třetí části se zrodil náskok domácího týmu, který nakonec rozhodl o konečném výsledku. Hosté se nedokázali střelecky prosadit a i když jejich obrana nebyla špatná, chyběly jim body k tomu, aby to bylo napínavé až do konce.

V poslední části pokračovali hosté v neproměňování svých šancí, takže domácí se dostali až na vedení o dvacet dva bodů. Lovosičtí hráči však opět ukázali, že chtějí hrát a tak poslední dvě minuty byli opět v jejich režii. Utkání tak mělo důstojnou tečku.

Střelecký zápis si udělali opět všichni lovosičtí hráči, někteří překonávají i své dosavadní střelecké maxima.