Oblastní přebor mužů – Chomutov

Oblastní přebor mužů se nachýlil ke konci a v posledním kole se chtěli lovosičtí basketbalisté rozloučit se soutěží vítězstvím a tím i umístěním na lichotivějším místě, než posledním. Soupeřem jim byl ovšem zkušený tým Chomutova, který nejenže vedl do této doby tabulku, ale do Lovosic přijela jejich kompletní podkošová síla.

Hosté začali lépe a do sedmé minuty si hlídal vedení, na konci první části se však domácí střelecky prosadili a tak po první části svítil na tabuli nerozhodný výsledek.

Ve druhé části hráli lovosičtí basketbal, který se od nich očekával celou sezónu, hlavně jejich kvalitní obrana nedovolila soupeři se dlouho prosadit, hosté své body dávali až na konci této části. V útoku však domácí mají největší slabinu, nedokážou se střelecky mnohdy prosadit a to je brzdí ve vidině lepšího výsledku. Přesto do druhého poločasu šli domácí s malým vedením.

Třetí část byla naopak na body nejbohatší, nejdříve si své konto navýšilo družstvo Chomutova, když v sedmé minutě vedlo již o sedm bodů. Na konci této části se naopak trefovali spíše domácí a tak před poslední částí byl opět na tabuli nerozhodný stav.

V poslední části hosté nejdříve osmi body v řadě po chybách domácího týmu opět navýšili svůj náskok, domácí se chtěli pokusit ještě o zvrat, ale čtyři trojky v řadě, které inkasovali, je srazili na kolena. V poslední části dali pouze devět bodů a to je na vítězství málo.

Co se týče statistiky celé sezóny, Lovosice sice vyhrály vícekrát než v předchozí sezóně, ale jejich největší slabinou byla nízká střelecká úspěšnost, která je odsunula až na samé dno tabulky. Naopak v obranné činnosti si vedli podstatně lépe.

Lovosice – Chomutov 62:77 (35:31)

Sestava a střelci: Puchar ml. 23, Prokop 17, Malý 11, Puchar st. 4, Vácha 3, Pova a Smýkal 2, Chovaneček.