Minižákyně vykročily do boje o čtvrté místo

13.3.2011 – Oblastní přebor starších minižákyň

V nadstavbové části o 4.-5. místo v Oblastním přeboru starších minižákyň se Lovosice střetly s Varnsdorfem.

Hosté přijeli v silnější sestavě než v posledním setkání obou týmů včetně podkošové hráčky tmavé pleti, která svými fyzickými parametry jasně převyšovala své vrstevnice.

Hosté ale spoléhali na jiné dvě hráčky, které jim daly celkem 31 bodů v prvním utkání a 39 bodů ve druhém utkání. Domácí hráčky je prostě neubránily. Jenže hra Varnsdorfu je založena na zónové obraně, která je v této kategorii zakázaná, ale právě tyto dvě hráčky při obranné činnosti svého týmu stály na půlce a čekaly jen na dlouhou přihrávku svých spoluhráček a pak šly bez problémů sami do koše.

Faktem zůstává, že jim k tomu pomohla hlavně naivní hra domácího týmu. Hráčky se mnohdy připravily o možnost střelby špatnou přihrávkou a pak samotná střelba ze střední vzdálenosti. To byla samostatná kapitola, ve které lovosické hráčky totálně vyhořely. Mnohdy střelecké pokusy neskončily ani na obroučce, a protože nájezdy do dlouhých hráček hostů soupeře byly také neefektivní, měly hostující hráčky dostatek možnosti přihrát svým spoluhráčkám čekajícím na půlce.

Je otázkou, zda obětovat jednu hráčku, aby stála na půlce a bránila hráčku soupeře, až na ní půjde přihrávka. Nakonec se trenér domácích k tomu odhodlal, aby upřímně řečeno, hráčky pořádně nevěděly, co mají dělat. A ani se jim nelze divit. Tato věková kategorie má být založena na agresivním osobním presinku po celém hřišti a ne na tom, že někdo stojí na půlce a čeká na možnou přihrávku.

Ale i tak přes diskutabilní obranu by se tento soupeř měl nechat porazit, to by ale hráčky Lovochemie musely přidat ještě jeden faktor. A to faktor bojovnosti. Ani bez toho se prostě vyhrát nedá. Takže nakonec je výsledek v obou utkáních spravedlivý.

Lovosice – Varnsdorf 21:42 a 24:57

Sestava Lovosic a body celkem:

Jaškovová, Piegelbauerová (7), Šmídová (2), N. Brandýská (8), M. Brandýská (2), Jonášová (2), Bendová, Sendlaiová, Bednaříková (4), Hrzánová, Knotková (5), Králová (9), Kuchařová (6).