Oblastní přebor starších minižákyň

Varnsdorf – Lovosice 78:18 a 70:26

Poslední dva mistrovské zápasy čekaly starší minižákyně Lovosic odehrát v rámci nadstavbové části Oblastního přeboru. Do Varnsdorfu odjížděly s touhou alespoň jednou se v této sezóně dočkat vítězství.

O komentář k oběma zápasům se postaral trenér hostů:

Jedna věc je mít touhu vyhrát, druhá je pro to něco udělat. Hráčky i když opět hrály do zónové obrany domácích, si nebyly schopny vytvořit lehké střelecké pozice. Sice jsme v obou zápasech stříleli ze střední vzdálenosti jako u Verdunu, ale popravdě řečeno, tři čtvrtiny střel končily úplně mimo zařízení nebo v rukách vysokých varnsdorfských hráček. Domácí se spoléhali hlavně na své dvě klíčové hráčky, které jsme nebyli schopni ubránit, obě si najížděly do koše, jak se jim zachtělo a lehce proměňovaly své střely. A v tom vidím daleko větší problém, než v tom, že neumíme pořádně střílet. Pořád tvrdím, že základ k úspěchu vede jen přes kvalitní obranu a to děvčata stále nechápou. Až tady nastane změna, pak to bude daleko lepší. Asi nikdy nebudeme dávat sto bodů v zápase, proto musíme daleko lépe bránit. Jinak samotná právě odehraná sezóna podle mne skončila pro nás neúspěšně, jen doufám, že se z toho hráčky poučí, ještě mají pořád čas na změnu jejich přístupu ke hře zvané basketbal. Příští rok nás již čeká přestup do žákovských soutěží, což také nebude úplně jednoduché. Jsem sám zvědav, jak k tomu děvčata budou přistupovat. Nechme se překvapit.“

Sestava Lovosic a body celkem:

Jaškovová, Piegelbauerová (5), Šmídová, N. Brandýská (8), M. Brandýská (2), Bendová, Sendlaiová (2), Bednaříková (6), Hrzánová, Knotková (15), Králová (4), Kuchařová (2).