Oblastní přebor mužů Lovosice – Litvínov

Lovosice – Litvínov 50:84 (24:41)

Basketbalový Oblastní přebor mužů se pomalu chýlí ke konci a lovosické čekají již jen tři týmy. Bohužel ani s jedním nemají příznivou bilanci. První z nich – Litvínov – se představil v Lovosicích tento pátek. Oba týmy zdobí hlavně chuť si zahrát basketbal a proto se moc ani v tomto utkání rozhodčí nenadřeli.

Sestava domácího týmu byla tentokráte tak bohatá na hráče, že poté, co nastoupila základní pětka, již nikdo na lavičce náhradníků neseděl. Nakonec během hry přeci jen přibyl alespoň jeden hráč na střídání, nic to ale nemění na faktu, že hráči Lovochemie se již těší na ukončení sezóny.

Hosté hráli celý zápas zónovou obranu, což sice domácím moc nesvědčí, ale tentokráte za ní byli docela rádi. Postupný útok byl opravdu postupný, nikdo se nehnal dopředu, lovosičtí šetřili silami. Jen kdyby nekazili tolik přihrávek. Právě technické chyby byly hlavní příčinou velkého bodového rozdílu na konci utkání. Domácí totiž mnohdy ani nevystřelili, hosté lehce sbírali jejich ztracené míče, a mnohdy velmi lehce dokázali i tyto ztráty bodově potrestat.

On vůbec střelecký průměr domácího týmu během soutěže je velmi žalostný, lovosickým schází střelec, nemluvě o tom, že nemají klasického pivotového hráče. Jenže na to se vymlouvat nedá. Za ztráty a nepřesnou střelbu jsou odpovědni hlavně hráči na hřišti. Na druhou stranu je nutno vyzdvihnout právě ty hráče, kteří se zápasů zúčastňují. A mladí hráči jako Vácha nebo Smýkal se začínají herně i střelecky čím dál více prosazovat, což je zase kladný efekt méně početného družstva. Dostávají více příležitostí na hřišti a na jejich hře je to znát.

Sestava a střelci: Puchar ml. 15, Vácha, Smýkal a Pova po 8, Puchar st. 6, Malý 5.