Ani 15 trojek mužům na Roudnici nestačilo

Lovosice – Roudnice 64:82 (29:44)

Sestava a střelci: Puchar ml. 17 (5×3), Hrdlička 16 (4×3), Prokop 13 (3×3), Malý 11 (3×3), Puchar st. 4, Chovaneček 3, Pova, Smýkal, Vácha.

Po výpadku v Novém Boru si chtěli lovosičtí basketbalisté napravit reputaci a roudnické béčko doma porazit. V Roudnici se jim podařilo na podzim vyhrát, ale domácím chyběli hlavně podkošoví hráči, na kterých je hra Roudnice založena.

Hosté sice přijeli pouze v šesti, ale již s oběma pivoty, a protože ještě k tomu hráli celý zápas zónu, ležela tíha zápasu hlavně na domácích střelcích ze střední vzdálenosti. Lovosičtí nemají klasického pivota, takže když se nemohli prosadit proti hostujícím „věžím“ v útoku, snaha byla alespoň je ubránit. Ani to se však moc nedařilo.

Trenér domácího týmu k tomu podotkl: „Naše hra se v podstatě soustředila jen na to, kolik dáme bodů z trojek. Vždyť za první poločas jsme dali kromě jednoho dvojbodového koše jen samé trojky. To, že jsme jich dali celkem patnáct, však nemůže zastřít skutečnost, že jsme jich také dost dostali a hlavně jsme soupeři usnadnili cestu k jeho vítězství mnoha technickými chybami, kdy místo střelby jsme ztráceli jeden míč za druhým. Toho samozřejmě hosté plně využívali. Druhá věc je, že na zónovou obranu podpořenou velmi dobře hrajícími podkošovými hráči soupeře jsme nenašli celý zápas recept. Nemáme v současné době klasického podkošového hráče a to se plně projevilo právě v tomto utkání. A když se k tomu přidala i malá odvaha k průnikům pod koš, o tom také koneckonců hovoří i počet šestek, které jsme stříleli (byly dvě a až v úplném závěru utkání), tak pak si soupeř zaslouženě odvezl dva body za vítězství. Cením si však toho, že jsme donutili soupeře hrát až konce naplno, a i když hráli v poslední části víceméně hráči ze střídačky, dokázali tuto část bodově vyhrát“.