Muži v Novém Boru ambice nepotvrdili

K dalšímu kolu Oblastního přeboru mužů zajížděli lovosičtí muži potvrdit si formu z minulého kola a z Nového Boru odvést pro ně dva povinné body.

Ač oslabeni o dva hráče základní pětky v tělocvičně, kde lední medvědi by měli svůj ráj, nezačali špatně a ještě v šesté minutě vedli o bod. Jenže několika nepřesností Lovosic domácí plně využili k získání mírného náskoku. V těchto chvílích spíše dominovaly obrany, než útočná hra obou týmů.

Ve druhé části se i nadále domácí snažili o celoplošný presink, což začalo dělat hostům problémy. Přesto se hosté značně zlepšili hlavně ve střelbě a tuto část o bod vyhráli.

Rozhodnutí padlo nakonec ve třetí části, kdy hosté začali chybovat hlavně na rozehrávce a domácí proměňovali jednoduché koše. V deváté minutě to bylo rázem o dvacet jedna bodů a nebylo co řešit.

K cti hostujícího družstva lze přičíst to, že nezahodili flintu do žita, a stále se snažili alespoň snížit náskok domácího týmu. V páté minutě to bylo však stále o sedmnáct bodů. Bohužel se hostům nedařila tradiční zbraň – střelba trojek – a když se k tomu přidala i špatná střelba ze střední vzdálenosti, doháněli hosté skóre hlavně šestkami.

Domácí vyhráli zaslouženě, hosté se přesvědčili, že jim vítězství samo do klína nespadne. Kladem může být jen to, že se do střelecké listiny zapsali všichni nastoupivší lovosičtí hráči.

Nový Bor – Lovosice 71:56 (36:29)

Sestava a střelci: Pova 19, Puchar st. 11, Puchar ml. 8, Hrdlička 7, Vácha 5, Malý a Chovaneček 3.