Po několika letech, kdy basketbalové soustředění probíhalo v Lovosicích, se děti z přípravky a kategorie U12 zúčastnily týdenního sportovního pobytu v Zákupech u České Lípy. Sportovalo 19 dětí pod vedením čtyř trenérů.

Tento červencový týden zrovna vrcholilo léto a teploty šplhaly k 35 °C. Přesto jsme to nevzdávali a každý den, již před snídaní, jsme vyběhli ven, abychom se rozběhali a protáhli ztuhlá těla z předešlého dne. Po snídani vždy následovaly atletické a kondiční tréninky venku a po obědě a odpočinku jsme trénovali v hale míčové dovednosti a basketbalové prvky, včetně hry. Několikrát jsme po večeři vyrazili zrelaxovat na zákupské koupaliště. A pak už následoval zasloužený spánek.

Třetí den bývá odpočinkový, a ani u nás to nebylo jinak. Po snídani jsme vyrazili na prohlídku zámku. Mladší děti absolvovaly prohlídku s princeznou a starší běžnou prohlídku, kde se dozvěděly mnoho zajímavého z historie Zákup a zámku. Odpoledne nám to přece jen nedalo a šli jsme si do haly trochu málo zasportovat formou her a soutěží. Večer nás čekal film s basketbalovou tematikou.

Věříme, že během týdne děti získaly a prohloubily nová přátelství, naučily se nové věci, zdokonalily se v basketbale a především si to užily. I přes bolavé nohy, svaly, kotníky a kolena se soustředění povedlo a už těšíme se na novou sezonu!