Lovosické „ÁČKO“ sehrálo přátelský zápas s děčínskými Křešicemi

Už to bude přes půl roku, co se naposledy hrál v hale U Přívozu organizovaný basketbal. S rozvolňováním tak již bylo možné s odpovídajícími podmínkami uspořádat aspoň přátelské utkání, na kterém se tým dohodl s Děčínem – Křešice.

Děčínští využili termín svého tradičního letního soustředění a lovosičtí konečně vyzvali někoho jiného, než sami sebe.

Trenérovi domácích dělalo starosti, jak se jeho tým vypořádá s hrou 5 na 5, kterou si od jara nebylo možné až na jednu nadstandardní účast na tréninku nijak vyzkoušet, čekal ho tedy křest ohněm.

Hra měla hned od počátku odpovídající kvalitu vzhledem k roční pauze a oba celky si zvykaly na velký počet hráčů na hřišti.

Domácí i po herní odmlce stále nezapomínali laxně přihrávat, nesmyslně ztrácet míče a nechávat si ho proklouzávat mezi prsty. Útok formou „co dům dá“ začal fungovat až ve druhé půli díky úspěšné střelbě za tři body.

Utkání se takticky po dohodě zkracovalo kvůli blížící se zavírací době restauračních zařízení, konec tak nastal o něco dříve. Zápas se dá hodnotit jako úspěšný z obou stran, až tedy na jeden úraz kolene, který snad nebude mít trvalejší následky.

Děkujeme všem, kteří se na chodu zápasu podíleli. Děkujeme i omezenému počtu diváků, kteří v pátek večer neměli nic lepšího, než tento zápas 🙂