Závěrečné minuty mužům v Lounech nevyšly

Úvod utkání byl spíše pro seznámení obou celků, nezačalo se tak v žádném zběsilém tempu. Zatímco ale u domácích se dokázali prosadit hned 4 hráči, za Lovosice si připsal drtivou většinu bodů Anton. Nikdo jiný na něj v první čtvrtině nenavázal, náskok se domácím začal rýsovat tedy až v druhé čtvrtině, kdy odskočili až na 12 bodů.

Hra Lovosic chvílemi připomínala vystoupení nezkušených dorostenců, protože většina přihrávek, které byly nanejvýš naivní, končily v rukách soupeře. Ten tak těžil především z rychlého přechodu. Pokud šlo o postupný útok, tak si Louny nic zvláštního nevypracovaly. Sem tam ale zkušenosti domácích hráčů nachytaly na švestkách lovosické borce, kteří se zrakem zaměřeným na balón absolutně svému hráči nevěnovali pozornost, ten jim bez problému elegantně sběhl za zády a pohodlně skóroval. 

Vzhledem k závažnostem všech chyb se ale Lovosice opět chytly a ještě před poločasem jako zázrakem snížily, asi díky lepší obraně a omezením špatných přihrávek. Především ohnivá ruka Karla Antona domácím zatopila – zaznamenala 20 bodů v první polovině! 

O Lounech nelze tvrdit, že by nějak lovosické převyšovaly. Tým se opět potýkal spíše sám se sebou, než se soupeřem. Ve třetí části hosté nechali volné střelce na tříbodové hranici, a ti bez milosti trestali. 9 bodů ztráty ale pro Lovosice nebylo nic neřešitelného. 

Poslední část byla z většiny v režii právě týmu z Lovosic. Ten se po pěti minutách ofenzivního náporu podkošového tria dostal na dostřel, ale ve chvíli, kdy mohl utkání konečně převrhnout na svou stranu, tak se této možnosti zalekl a obratem se vrátil k původnímu projevu. Závěrečné 3 minuty Louny vyhrály 7:2 a své vedení tak z úvodu zápasu uhájily a po lehkém dramatu zvítězily.

Pokud bychom měli zmínit hlavní důvody, které vedly ke smutné prohře, mluvilo by se hlavně o zpackaných přihrávkách a zásadních nepozornostech v obraně. Určitě nepomohla ani impotence lovosických střelců, od kterých se očekává prostě více, než 2 body. Naopak nesmíme zapomenout pochválit vysoké hráče za boj pod košem, který proti domácím neměli vůbec jednoduchý. Škoda, Lovosice znovu smolně ztratily, i když zde jasně mohli pomýšlet na výhru. Na domácím hřišti bude očekáván proti tomuto týmu úspěch.